Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

E. Kουντουρά: «Το 2017 θα έλθουν περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τουρίστες»

«Το 2017 θα έλθουν περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τουρίστες» εκτίμησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τονίζοντας ότι «θα είναι μια εξαιρετική χρονιά, αν όλα πάνε καλά».

    

Αυτή τη στιγμή οι προκρατήσεις είναι παραπάνω από 70%, σε σχέση με το 2016, ανέφερε η κ. Κουντουρά, υποστηρίζοντας ότι τα προσωρινά στοιχεία που δείχνουν μείωση εσόδων το 2016, κατά 800 εκατ. ευρώ, αμφισβητούνται από τα στοιχεία επίσημων φορέων και διεθνών οργανισμών, όπως του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και θα αποσαφηνιστούν από ομάδα εργασίας της Τράπεζας της Ελλάδας και του Υπουργείου. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα έσοδα των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 1%, ενώ ο τζίρος στην εστίαση και τα ξενοδοχεία κατά 4,5%. Σημείωσε ακόμη, πως ο τουρισμός πολυτελείας παρουσίασε άνοδο κατά 10%.

   

«Πετύχαμε, το 2016, να σταθεροποιήσουμε μια πολιτική για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με στόχο τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο» επισήμανε η αρμόδια υπουργός, υπογραμμίζοντας πως αυξήθηκαν σημαντικά οι διανυκτερεύσεις, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, ενώ τα στοιχεία των διεθνών αφίξεων τον Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο καταγράφουν διψήφια αύξηση. 

Συμπλήρωσε δε, χαρακτηριστικά, πως εφέτος τα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη έμειναν ανοικτά όλο τον χρόνο.

   

Ανάμεσα στα επιτεύγματα του υπουργείου είναι και η απευθείας σύνδεση με τις ΗΠΑ για 365 μέρες τον χρόνο, κατέληξε η κ. Κουντουρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button