Ο στρατός των ΗΠΑ θέλει να εκμεταλλευτεί τα drones, πρεοκειμένου να μπορεί να παραδίδει αίμα και ιατρικά προϊόντα σε απομακρυσμένες περιοχές ώστε να γίνει πιο εύκολη η περίθαλψη των τραυματισμένων στρατιωτών στο πεδίο.
Στο πεδίο της μάχης τα drones μεταφέρουν συνήθως όπλα η κατασκοπεύουν τους εχθρούς. Πλέον ομως οι ΗΠΑ θέλουν να τα εκμεταλλευτούν στο έπακρο κάνοντας πιο εύκολη την περίθαλψη τραυματισμένων στρατιωτών.
Οι προδιαγραφές από το έντυπο προσέλκυσης προτάσεων για την Πειραματική Μονάδα Αμυντικής Καινοτομίας - της δυνατότητας παράδοσης ενός πακέτου περίπου δυόμιση κιλών πάνω από εκατό χιλιόμετρα σε “δυσμενείς συνθήκες”- δείχνουν καθαρά ότι αναζητούν ένα σύστημα ανεπάνδρωτου εναερίου οχήματος που να υποστηρίζει την ψύξη ή άλλα μέσα ελέγχου της θερμοκρασίας.
“Αυτές οι παραδόσεις, καταλλήλως αυτοματοποιημένες, θα παρέχουν ειδή βασικής ανάγκης στο σοβαρά τραυματισμένο στρατιωτικό προσωπικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την εμφάνιση του τραυματισμού”, αναφέρει το έντυπο προσέλκυσης προτάσεων την 23η Απριλίου. “Η ικανότητα να διατηρήσει πολύ υψηλών συχνοτήτων δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης χρονικής περιόδου ειναι σημαντική. Η ταχύτητα παράδοσης, η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα στις βλάβες και τις παρεμβολές, ο χρόνος απόκρισης και η συνολική μετακίνηση παράδοσης του φορτίου ειναι ζωτικής σημασίας”.
Παρόμοιες προσπάθειες ειναι σε εξέλιξη σε άλλα τμήματα του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ. Ο κλάδος διοικητικής υποστήριξης επόμενης γενιάς του σώματος πεζοναυτών και το γραφείο τεχνολογίας αμεσης απόκρισης του υπουργείου άμυνας, για παράδειγμα, δοκιμάσαν πρόσφατα το έργο “Hive Final Mile”, το οποίο έχει ως στόχο τον ανεφοδιασμό των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης μεσώ “drone”. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει μια εφαρμογή κινητών τηλεφώνων για την υποβολή παραγγελιών, έναν αυτόματο εκτοξευτή “drone”, λογισμικό για τον καθορισμό του “drone” που θα πετάξει και τη διαχείριση της εναέριας διαδρομής, και ένα εξάρτημα αποθήκευσης “cloud” για την παρακολούθηση όλων των πτήσεων και παραγγελιών.