Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δείτε το πιο ήσυχο μέρος στον κόσμο- Κανείς δεν κάθεται πάνω από μια ώρα (φωτό)

Οι περισσότεροι άνθρωποι που δουλεύουν σε γραφείο έχουν συνδέσει τις ώρες εργασίας τους με το χτύπημα των πληκτρολογίων, τον ήχο των τηλεφώνων που χτυπούν, τις φωνές των συναδέλφων, άλλοτε σε χαμηλά και άλλοτε σε υψηλά ντεσιμπέλ.

Ο LeSalle Munroe από την άλλη, εάν σταθεί ακίνητος για μερικά δευτερόλεπτα μέσα στο «γραφείο» του, μπορεί να ακούσει το αίμα του να κυκλοφορεί μέσα στο σώμα του ή τον ήχο που κάνουν τα μάτια του μέσα στο κρανίο του, όταν τα κινεί. Και αντίθετα με όλους τους λιγότερο ή περισσότερο φασαριόζικους εργασιακούς χώρους, ο Munroe περιβάλλεται από σχεδόν απόλυτη ησυχία. Το γραφείο του είναι το πιο ήσυχο μέρος στον κόσμο!

Πρόκειται για έναν χώρο ειδικά κατασκευασμένο και κρυμμένο στα βάθη του Building 87 στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον. Διάφορα προϊόντα της εταιρείας αναπτύχθηκαν εδώ και οι μηχανικοί της Microsoft κατασκεύασαν αυτό το ειδικό δωμάτιο για να διευκολυνθούν στις δοκιμές τους. Το 2015, ο χώρος κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ ησυχίας, όταν ο ήχος μέσα του μετρήθηκε στα -20,6 ντεσιμπέλ.

Για να καταλάβουμε τι σημαίνει ο αριθμός αυτός, εξηγεί το BBC, ο ανθρώπινος ψίθυρος κυμαίνεται περίπου στα 30 ντεσιμπέλ ενώ ο ήχος της αναπνοής μας, σε κανονικές συνθήκες, μετριέται στα μόλις 10 ντεσιμπέλ. Είναι μέτρηση που πλησιάζει το όριο του εφικτού χωρίς να δημιουργήσει κανείς συνθήκες κενού- άλλωστε ο ήχος που παράγουν τα μόρια του αέρα μέσα σε έναν χώρο με θερμοκρασία δωματίου είναι σχεδόν 24 ντεσιμπέλ. Το όριο της ανθρώπινης ακοής πιστεύεται πως είναι γύρω στα 0 ντεσιμπέλ αν και, το γεγονός πως τα αυτιά μας δεν μπορούν να συλλάβουν κάποιον ήχο δεν σημαίνει πως αυτός δεν υπάρχει. Έτσι είναι δυνατόν να μετρηθούν και οι αρνητικές τιμές.

«Είναι μια μοναδική εμπειρία όταν είσαι μέσα στο δωμάτιο με κλειστή την πόρτα», εξηγεί ο Munroe. «Κρατώντας την ανάσα σου μπορείς να ακούσεις την καρδιά σου να χτυπά και το αίμα να κυλά στις φλέβες σου. Δεν κάθομαι στον χώρο με κλειστή την πόρτα πολύ συχνά».

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί το δωμάτιο όπου σήμερα η ομάδα του Munroe δοκιμάζει και αναπτύσσει την τεχνολογία της Microsoft. Ακόμα και η εύρεση κατάλληλου κτιρίου για να φτιαχτεί το δωμάτιο αυτό χρειάστηκε σχεδόν οκτώ μήνες δοκιμών για να βρεθεί.

Tags
Back to top button