Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δείτε το χωριό «Walking Dead» όπου ζωντανοί και νεκροί «κυκλοφορούν» μαζί (βίντεο)

Οι κάτοικοι στην Τοράγια της Ινδονησίας έχουν ένα μακάβριο έθιμο. Ξεθάβουν τους νεκρούς τους, τους βάζουν καινούρια ρούχα, τους καθαρίζουν και κυκλοφορούν μαζί τους σαν να ήταν ζωντανοί.

Στο χωριό Τοράγια  στην Ινδονησία οι νεκροί έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση και φαίνεται να «κυκλοφορούν» ανάμεσα στους ζωντανούς, αρκετά περιποιημένοι και… καλοντυμένοι!

Αυτό είναι αποτέλεσμα ενός παράξενου και μακάβριου εθίμου, κατά το οποίο οι ντόπιοι ξεθάβουν τους νεκρούς τους και τους φροντίζουν σαν να ήταν ζωντανοί.

Τους βάζουν περούκες, καινούρια ρούχα, γυαλιά ακόμη και τσιγάρα στο στόμα, ενώ μετά κυκλοφορούν μαζί τους στο χωριό και βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Το μακάβριο τελετουργικό αποκαλείται Ma’nene και αποτελεί μία παράδοση που χρονολογείται αιώνες πριν. Είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους αυτούς να τιμήσουν τους νεκρούς.

Οι ντόπιοι θεωρούν ότι οι νεκροί βρίσκονται ακόμα μαζί τους ακόμα και μετά από εκατοντάδες χρόνια.

Tags
Back to top button