Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Σε δείπνο θα συναντηθούν απόψε στις 7:30 ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά την διακοπή των συνομιλιών λόγω της αποχώρησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Η συνάντηση θα γίνει χωρίς την παρουσία των διαπραγματευτών των δύο πλευρών με οικοδεσπότη τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Στόχος είναι να σπάσει ο πάγος και να ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες οι οποίες διακόπηκαν με αφορμή ψήφισμα της Κυπριακής Βουλής για ενδοσχολικές εκδηλώσεις σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950. Ο Μουσταφά Ακιντζί αξιοποίησε ως πρόφαση αυτό το ψήφισμα και έφυγε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων απαιτώντας «διόρθωση του λάθους» της Κυπριακής Βουλής. Την ερχόμενη Παρασκευή η Κυπριακή Βουλή πρόκειται να ψηφίσει τροποποίηση ώστε την απόφαση για τις ενδοσχολικές εκδηλώσεις να τις λαμβάνει ο εκάστοτε υπουργός παιδείας και όχι οι βουλευτές. Η τροποποίηση προτάθηκε από το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ και στηρίζεται και από το ΑΚΕΛ. Τα υπόλοιπα κόμματα διαφωνούν υποστηρίζοντας πως πρόκειται για υποταγή στις «διαταγές» Ακιντζί.

Ο Κύπριος Κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα «ότι απόψε θα πρυτανεύσει η λογική και η σοβαρότητα και θα οδηγήσει στην επιστροφή της τουρκοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ειδικότερα που ξεφεύγουν του πλαισίου που κατά καιρούς έχει συμφωνηθεί. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις που δοκιμάστηκαν και στο παρελθόν και είχαν καθοριστική σημασία στο να οδηγηθούμε σε αποτυχημένες προσπάθειες. Άρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει απόψε στο δείπνο ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από τουρκοκυπριακής πλευράς για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών».

Tags
Back to top button