Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Διπλό «ταμπλό» το παίζουν οι Ισραηλινοί-Δολοφόνησαν διοικητή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και ανάρτησαν το βίντεο της αποστολής (Βίντεο)

Όσο το κλίμα με το Ιράν είναι πιο ένθερμο από ποτέ και ο πόλεμος στην Γάζα κατά της παλαιστινιακής Χαμάς συνεχίζεται κανονικά, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως ο Ισμαήλ Γιοσέφ Μπαζ (Ismail Yosef Baz), διοικητής των παράκτιων δυνάμεων της λιβανέζικης τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, εξουδετερώθηκε.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα στο X επικαλούμενο επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε πως ο στρατιωτικής διοικητής της ισλαμικής οργάνωσης σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα εναέριου πλήγματος πριν λίγες ώρες. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις με άγνωστο οπλικό σύστημα οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αυτοκίνητο του Γιοσέφ την ώρα που αυτός βρίσκονταν μέσα.

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Όσον αφορά την τοποθεσία φαίνεται πως το πλήγμα έλαβε χώρα στο νότιο Λίβανο και συγκεκριμένα στην πόλη Ain Baal, ωστόσο είναι άγνωστο ποιος ποια κατεύθυνση κινούνταν το όχημα του διοικητή. Βάσει των δυτικών στρατιωτικών δεδομένων, η θέση του Ισμαήλ Γιοσέφ Μπαζ στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ μπορεί να θεωρηθεί ανάλογη με αυτή ενός ταξίαρχου σε κάποιον ευρωπαϊκό ή στον αμερικανικό στρατό. 

Το ισραηλινό πλήγμα φαίνεται πως εν μέρει ήταν εκδικητικό, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Γιοσέφ Μπαζ είχε συνδράμει σε επιχειρήσεις της λιβανέζικης Χεζμπολάχ για πυραυλικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Ο ίδιος είχε συμμετάσχει τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην ίδια την επίθεση διοικώντας μονάδες.

Αναμένεται πως εξαιτίας αυτής της ισραηλινής επίθεσης θα κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ Χεζμπολάχ και Ιερουσαλήμ τις επόμενες ημέρες, επιβαρύνοντας το ήδη βαρύ κλίμα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ιρανός Διοικητής Απειλεί το Ισραήλ

Τα δύο τελευταία 24ωρα μπορεί να μην είχαμε στρατιωτικές συμπλοκές μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, ωστόσο αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες εξαπέλυσαν δεκάδες απειλητικές δηλώσεις.

Μία από τις νεότερες σημαντικές δηλώσεις είναι αυτή ενός Ιρανού διοικητή, ο οποίος είπε συγκεκριμένα πως «όποιος χτυπήσει το έδαφός μας θα τιμωρηθεί, η εποχή του βαράμε και φεύγουμε έχει τελειώσει. Η σιωνιστική οργάνωση πρέπει να γνωρίζει πως έχουμε υιοθετήσει έναν νέο κανονισμό που αναφέρει πως πρέπει να απαντάμε σε κάθε επιθετικότητα».

«Πόρτα» Μπάιντεν σε Νετανιάχου: «Δεν πρόκειται να σας βοηθήσουμε να εκδικηθείτε το Ιράν-Είστε ήδη οι κερδισμένοι»

Τα λόγια του Ιρανού έκαναν τον γύρο του διαδικτύου λίγο αφότου Ισραηλινοί στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι φαίνεται να αποφάσισαν πως θα προβούν σε εκδικητικά πλήγματα κατά του Ιράν σε άγνωστο όμως χώρο και χρόνο.

 

Tags
Back to top button