Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Διοικητής Τράπεζας Ιταλίας: «Συναγερμός» και για την Ευρώπη η τραπεζική κρίση των τελευταίων ημερών

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Ινιάτσιο Βίσκο, μιλώντας σήμερα ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της ιταλικής βουλής τόνισε ότι «η τραπεζική κρίση των τελευταίων ημερών ήταν ένα “καμπανάκι” που χτύπησε και για την Ευρώπη».

«Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν εργαλεία για άμεση παρέμβαση, όπως συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο Βίσκο.

«Κοινή πλεύση» Ελλάδας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό (βίντεο)

«Το σημαντικότερο μάθημα των περασμένων ημερών είναι ότι το σύστημα ελέγχου και επιτήρησης μπορεί να παρουσίασε κάποια προβλήματα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αναγκαίες παρεμβάσεις γίνονται άμεσα. Κάτι που είναι, σίγουρα, ζωτικής σημασίας. Πιστεύω ότι αν εμείς στην Ευρώπη αντιμετωπίζαμε μια τέτοια κρίση, δεν θα υπήρχε κάτι ανάλογο για τις μικρές και μεσαίες τράπεζες», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της δημοσιονομικής κατάστασης της Ιταλίας και της Ευρώπης, ο Ινιάτσιο Βίσκο δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμες προβλέψεις, αλλά πως «θεωρεί ότι αν η τιμή του φυσικού αερίου παραμείνει στα τωρινά επίπεδα, τα πράγματα -και για τον πληθωρισμό- θα ακολουθήσουν τη σωστή κατεύθυνση».

Tags
Back to top button