Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Ο Μητσοτάκης στο θρόνο της εμπιστοσύνης, ο Δένδιας δημοφιλέστερος υπουργός - Οι «διαρροές» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα ΝΔ και αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ - Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει... αλλά οι προκλήσεις παραμένουν

Παρουσιάστηκε το β' μέρος του γκάλοπ για λογαριασμό του Alpha.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό οι πολίτες, ενώ ο Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, σύμφωνα με το β' μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, που παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, με ποσοστό 27%, έναντι 10% του Νίκου Ανδρουλάκη, 6% του Κυριάκου Βελόπουλου, 5% του Δημήτρη Κουτσούμπα και 4% του Στέφανου Κασσελάκη. «Κανένας», ωστόσο, απαντά το 37%.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης που θεωρούνται επιτυχημένοι είναι οι εξής:

Δένδιας: 26%
Πιερρακάκης: 13%
Γεωργιάδης: 7%
Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης: 4%
Κανένας απαντά το 51%.

Συσπειρώσεις και διαρροές

Η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 61%, καθώς οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 18%. Χάνει ψηφοφόρους προς τα δεξιά κυρίως, καθώς ένα 5% στρέφεται προς τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου και ένα 4% προς την Ελληνική Λύση. Ένα 4% φαίνεται να κατευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ 6% επιλέγει αποχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαρκή συρρίκνωση, καθώς παρουσιάζει μόλις 31% συσπείρωση. Χάνει 16% των ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ, 6% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς την Πλεύση Ελευθερίας και 4% προς το ΚΚΕ. Αναποφάσιστοι δηλώνουν 3 στους 10 (30%) και προς την αποχή κλίνει το 4%.

ΕΣΥ και Τέμπη

Σε άλλα ευρήματα του γκάλοπ, οι μισοί ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το ΕΣΥ, έναντι 29% που απαντά «λίγο» και 17% που απαντά «αρκετά».

Τέλος, το 75% θεωρεί αδικαιολόγητη την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ερευνών για το δυστύχημα των Τεμπών.

 

 

 

 

 

Tags
Back to top button