Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ - Πτώση ΣΥΡΙΖΑ στο 9,1% – ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση κερδίζουν έδαφος

Το κινεζικό μαχητικό 5ης γενιάς J-31B Gyrfalcon κάνει το ντεμπούτο του με προηγμένη τεχνολογία

 

Το ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ αποτυπώνει η μέτρηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και πάλι σε μονοψήφιο ποσοστό - 9,1% - στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Άνοδο εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ - στο 13,2%, δηλαδή  ποσοστό μεγαλύτερο των ευρωεκλογών. 

Άνοδο εμφανίζει η Ελληνική Λύση, που είναι πλέον δημοσκοπικά στην τρίτη θέση, ΜΕ 9,4% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Άνοδο εμφανίζει και η Φωνή Λογικής, που ξεπερνά οριακά την Πλεύση Ελευθερίας.  

Η μέτρηση αποτυπώνει μία εικόνα κοινωνικής δυσαρέσκειας, καθώς το 85% δηλώνει ότι βλέπει τις τιμές να αυξάνονται και το 48% λένε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ δεν θα βοηθήσουν καθόλου τις οικογένειές τους.  

Τι λέει η μέτρηση για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 5,6 μονάδων από τον Χάρη Δούκα κατέγραψε για τον Νίκο Ανδρουλάκη η ALCO, ενώ βρήκε την Άννα Διαμαντοπούλου στο 17,2% και τον Παύλο Γερουλάνο στο 9,4%. Μάλιστα, η εταιρεία δείχνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επικρατεί απέναντι όλων στο σενάριο του β' γύρου. 

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι η ALCO ζήτησε από τους πολίτες που δήλωσαν ψηφοφόροι του κόμματος  να πουν αυθόρμητα (δηλαδή χωρίς λίστα) με ποιον θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει το ποσοστό του. Ο Στέφανος Κασσελάκης επικρατεί με 31%, ακολουθούν με 15% οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και ο Σωκράτης Φάμελλος καταγράφηκε στο 9%. Ακολουθούν οι αναφορές στον Νίκο Παππά (7%) και στον Παύλο Πολάκη, στο 6%. 

Δείτε την έρευνα: 

Tags
Back to top button