Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Δημιουργία ρωσικού συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών λόγω τρωτότητας

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

Μέτρα για να δημιουργήσει το δικό της σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών άρχισε να λαμβάνει η Ρωσία λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις απειλές που είχε δεχθεί κατά το παρελθόν ότι ενδέχεται να την αποσυνδέσουν από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication).

Αυτές οι απειλές έρχονται από τις ΗΠΑ και τους πιστούς της συμμάχους μετά την επανένωση της Ρωσίας με την Κριμαία.

Την δημιουργία του ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Στην Ρωσία δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την λειτουργία ενός δικού της συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών, σε περίπτωση που την αποσυνδέσουν από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών SWIFT ή της επιβάλλουν άλλους περιορισμούς, δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Η Ελβίρα Ναμπιούλινα, είπε πως εξωγενείς αρνητικοί παράγοντες έδειξαν πως το ρωσικό τραπεζικό σύστημα ήταν τρωτό, και πως μετά από αυτό οι διαδικασίες που αφορούν διατραπεζικές συναλλαγές πληρωμών με το εξωτερικό μεταφέρθηκαν στη Ρωσία.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ΑΤΜ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% και τα μηχανήματα πληρωμών καρτών, μπορούν να δεχθούν τις (σ.σ. ρωσικές) κάρτες «Μιρ», προσθέτοντας ότι «το 2017 είναι ως έτος σημαντικό από την άποψη του ότι χρησιμοποιήθηκαν ευρέως οι κάρτες "Μιρ"».

Η Ναμπιούλινα αναφέρθηκε και στις απειλές που είχε δεχθεί η Ρωσία στο πρόσφατο παρελθόν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπήρξαν ανάλογες απειλές, που έλεγαν, ότι μπορούν να μας αποσυνδέσουν από το SWIFT. Έχουμε ολοκληρώσει επίσης της δημιουργία του δικού μας συστήματος πληρωμών, γι’ αυτό σε περίπτωση που κάτι συμβεί- εντός της χώρας όλες οι συναλλαγές που συνδέονται με το σύστημα SWIFT θα συνεχίσουν να λειτουργούν, καθώς έχουμε δημιουργήσει ένα ανάλογο σύστημα» υπογράμμισε η Ναμπιούλινα.

Tags
Back to top button