Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Δήμαρχος Λονδίνου: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να «μοιράζονται» με την Ελλάδα

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι οι εμβληματικοί θησαυροί του Βρετανικού Μουσείου πρέπει να «μοιράζονται» με την Ελλάδα, γράφει η Telegraph.

Όπως εξήγησε ο ισχυρός πολιτικός των Εργατικών, μιλώντας στα «Νέα», μια συμφωνία για τα Γλυπτά «είναι εφικτή», χαρακτηρίζοντας «αξιοθρήνητη» τη συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, διαμήνυσε πως η (επερχόμενη) κυβέρνηση των Εργατικών υπό τον Κιρ Στάρμερ θα συνεργαστεί με την Ελλάδα «για να καταλήξουν σε μια διευθέτηση». Επαίνεσε επίσης τον Τζορτζ Όσμπορν, πρώην καγκελάριο των Τόρις, ο οποίος προεδρεύει του μουσείου, για τη «θέλησή» του να καταλήξει σε συμφωνία.

«Δεν μου φαίνεται ακατόρθωτο να υπάρξει μια συμφωνία για τα Γλυπτά»

«Μου αρέσει το γεγονός ότι οι Έλληνες έρχονται εδώ για να δουν αυτά τα έργα τέχνης, τα μάρμαρα, την ιστορία. Αλλά δεν θα ήταν υπέροχο αν οι άνθρωποι δεν έπρεπε να έρθουν στο Λονδίνο για να τους δουν;», διερωτήθηκε ο Σαντίκ Καν. «Δεν μου φαίνεται ακατόρθωτο να υπάρξει μια συμφωνία όπου αυτά τα πραγματικά πολύτιμα, ανεκτίμητα Μάρμαρα να μπορούν να μοιραστούν», πρόσθεσε.

Τα Μάρμαρα υπόκεινται στον νόμο του Βρετανικού Μουσείου του 1963, ο οποίος απαγορεύει στο μουσείο να διαθέτει τη συλλογή του, εκτός από έναν μικρό αριθμό εξαιρέσεων. Ωστόσο, ο Καν είπε: «Η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει ότι βρισκόμαστε τώρα στο 2024».

«Νομίζω ότι το Βρετανικό Μουσείο, η Βρετανική Κυβέρνηση και η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει σίγουρα να είναι σε θέση να καταλήξουν σε μια συμφωνία. Αυτά τα τρία εμπλεκόμενα μέρη διοικούνται από λογικούς ανθρώπους και σε γενικές γραμμές όταν πρόκειται για λογικά πράγματα θα πρέπει να είναι δυνατή μια συμφωνία», κατέληξε.

Tags
Back to top button