Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δήλωση βόμβα από Λαβρώφ-Η Μόσχα ευθέως κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη που τον θεωρεί υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πολλά μέτωπα και δεν αναφερόμαστε στα νέα φονικά όπλα στα πεδία των μαχών ανάμεσα στους Ρώσους και στους Ουκρανούς και το ΝΑΤΟ.

Μιλάμε για την θρησκευτική διάσταση του πολέμου, ανάμεσα στην Ρωσική εκκλησία και την παρουσία της στην Ουκρανία, αλλά και στην εμπλοκή του Κρεμλίνου κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου, τον οποίο ο Ρώσος ΥΠΕΞ τον αναφέρει ως Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.  

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία από το 2018 έχει τερματίσει την συμμετοχή της σε οποιεσδήποτε δομές προεδρεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Επίθεση Λαβρώφ στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόβ ανέφερε: "Η Δύση θέλει να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ορθοδοξία και να βρεθεί ο Ορθόδοξος κόσμος υπό την ηγεσία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο των ΗΠΑ, εξαρτάται οικονομικά από αυτές και εκπληρώνει όλα τα "καπρίτσια" τους”.

Ξεκίνησε κανονική σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών  

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής κατηγορεί το Οικουμενικό Πατριάρχη ως όργανο των ΗΠΑ, προσάπτοντας βαριές κατηγορίες, που άπτονται ολόκληρου του Ορθόδοξου κόσμου, σε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν προσπάθειες μέσα από ιστοσελίδες, μπλόγκ και ομάδες στο Facebook να απαξιωθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, “ως χειραγωγούμενο όργανο των Τούρκων, του Βατικανού ή των ΗΠΑ’, απαξιώνοντας την θέση του και την πρωτοκαθεδρία του ανάμεσα σε όλους τους Ορθόδοξους Πατριάρχες.

Η μάχη για την θρησκευτική επιρροή είχε φτάσει μέχρι και τις μητροπόλεις της Αφρικής για την προσέγγιση των πιστών, με κινήσεις της ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας.

Τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σφοδρή διαμάχη της ρωσικής, με την αυτοκέφαλη ουκρανική εκκλησία, έφτασαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος γίνεται στόχος του Σ.Λαβρώφ.

Οι Ρώσοι δεν ξέχασαν την ανακήρυξη του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής εκκλησίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ το εκκλησιαστικό σχίσμα ήταν μία από τις δικαιολογίες που επικαλέστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή του στην Ουκρανία το 2022.

Ο πόλεμος των Πατριαρχών δεν έχει ακόμη νικητή

Η απώλεια ολόκληρης της ουκρανικής Ορθοδοξίας θα ήταν σοβαρό πλήγμα για τον Πατριάρχη πασών των Ρωσιών Κύριλλο. Είναι περίπου το ένα τρίτο των ενοριών που διεκδικούσε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, μια χώρα με πολύ υψηλότερο ποσοστό εκκλησιασμού από τη Ρωσία, όπου η θρησκευτικότητα δεν είναι ζωηρή, παρά τις αιχμές του Κυρίλλου ενάντια στην ηθική κατάπτωση της Δύσης.

Την συνέχεια θα την δούμε σύντομα και θα είναι σκληρή.

 

Tags
Back to top button