Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος, αστυνομικός και συμβολαιογράφοι σε κύκλωμα διακίνησης γυναικών

Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε γυναίκες βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή της Αττικής.

Πρόκειται για πολυμελή εγκληματική ομάδα η οποία εξασφάλιζε τη νομιμοποίηση της παρουσίας των αλλοδαπών γυναικών, κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τα μέλη της σπείρας είχαν δημιουργήσει ένα ευρύ κύκλωμα με διασυνδέσεις σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να διασφαλίζουν την παραμονή των γυναικών στην Ελλάδα και την έκδοση αδειών εργασίας.

Το σύστημα που ακολουθούσαν οι εμπλεκόμενοι περιελάμβανε εικονικούς γάμους με Έλληνες πολίτες και σύναψη συμφώνων συμβίωσης, προκειμένου να νομιμοποιείται η έκδοση των απαραίτητων εγγράφων από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 200 περιπτώσεις γυναικών που εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω της «μηχανής» που είχε στήσει η εν λόγω εγκληματική ομάδα και φέρουν εικονικές αναγνωρίσεις πατρότητας, ή παράνομης υιοθεσίας και μαστροπείας, εκτός των γυναικών που είχαν προχωρήσει σε γάμο ή υπογραφή συμφώνων συμβίωσης με Έλληνες υπηκόους.

Η έρευνα έχει απλωθεί σε όλη την Αττική και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πάνω από 20 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, δύο συμβολαιογράφοι, ένας δικηγόρος και ένας αστυνομικός, οι οποίοι είχαν αναλάβει καίρια πόστα στην εγκληματική οργάνωση και προσέφεραν πολυτιμότατες υπηρεσίες, όντας σε άμεση επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Tags
Back to top button