Η ώρα της ετυμηγορίας των δικαστών επί του κρίσιμου ζητήματος που αφορά στις αναστολές ή μη στις ποινές των καταδικασμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής πλησιάζει.
Μάλιστα, λίγο πριν οι τρεις τακτικοί δικαστές ανακοινώσουν την απόφασή τους για το ποιοι δεν θα τύχουν αναστολής και έτσι θα οδηγηθούν στη φυλακή και ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς όρους (θα τους δοθεί δηλαδή αναστολή), οι καταδικασθέντες πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Ιωάννης Λάγος, κατέβαλλαν χθες ύστατες προσπάθειες ώστε να αποφύγουν απόφαση που θα τους οδηγήσει στη φυλακή.
Ο μεν Λαγός υπέβαλλε αίτημα στο δικαστήριο ζητώντας να αναγνωστούν δυο βουλεύματα που αποδεικνύουν, όπως είπε η υπεράσπισή του, ότι δεν παραβίασε περιοριστικούς όρους, ο δε Κασιδιάρης εκ νέου επανέλαβε ότι κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από εντολή που έδωσε στους δικαστές ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Πιο συγκεκριμένα ο Ηλ. Κασιδιάρης με ένα αίτημα «πυροτέχνημα» όπως το χαρακτήρισε η πλευρά της πολιτικής αγωγής, ανέφερε στη δίκη πως πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά παρενέβη στην υπόθεση ώστε να διωχθεί ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του. Το πρόσωπο αυτό σύμφωνα με τον Η. Κασιδιάρη είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με ένα από τα άτομα με τα οποία συνομιλούσε ο Γιώργος Ρουπακιάς. Μάλιστα, ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε από την έδρα να εξετάσει τα σχετικά στοιχεία που επικαλέστηκε και προσκόμισε στη δίκη και τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, προέρχονται από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.
Έτσι, μετά την υποβολή των δυο αυτών αιτημάτων από Λαγό και Κασιδιάρη, στο δικαστήριο θα υποβάλλει πρόταση η εισαγγελέας και στη συνέχεια θα αποφασίσουν οι τρεις τακτικοί δικαστές για το εάν τα αιτήματα αυτά θα γίνουν ή όχι δεκτά.
Στην συνέχεια και αφού οι δικαστές αποφασίσουν επί των δυο αιτημάτων αναμένεται να προχωρήσουν, πιθανότατα και σήμερα, στην κρίσιμη διάσκεψη που θα κρίνει αν και ποιοι από τους καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή.