Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Διχογνωμία στις τάξεις της ΕΚΤ για τη συνέχιση του προγράμματος QE

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ σκέφτονται να περιορίσουν κατά το ήμισυ την αξία των ομολόγων που θα αγοράζει η Κεντρική Τράπεζα σε μηνιαία βάση απ' τον ερχόμενο Ιανουάριο και παράλληλα να διατηρήσει ενεργό το πρόγραμμα για τουλάχιστον άλλους εννέα μήνες, σύμφωνα με πηγές με γνώση των συζητήσεων.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους η μείωση της αξίας των αγορών στα 30 δισ. ευρώ το μήνα από 60 δισ. ευρώ που είναι σήμερα αποτελεί μία εφικτή επιλογή. Αν και οι διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας είναι διχασμένοι για την ανάγκη να προσδιορίσουν το τέλος του προγράμματος, οι ίδιοι αξιωματούχοι λένε πως μία δέσμευση να αγοράζουν ομόλογα ως τον επόμενο Σεπτέμβριο -με την πρόβλεψη ότι θα μπορούσε να παραταθεί εάν είναι αναγκαίο- ίσως προσφέρει το έδαφος για έναν συμβιβασμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αλλαγές θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της 26ης Οκτωβρίου και θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους. Έτσι, το πρόγραμμα QE θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο ομαλή «απεξάρτηση» των οικονομιών της Ευρωζώνης και των αγορών. 

Tags
Back to top button