Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Διεθνείς εντυπώσεις προκάλεσε η πρώτη ολοκληρωμένη φρεγάτα Belharra-«Μοιάζει με εξωγήινη» ανέφεραν ειδικοί

Η νέα εντυπωσιακή φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού ονομάζεται Amiral Ronarc’h και είναι μέρος της κλάσης FDI (Belharra), δηλαδή φέρει τον ίδιο σχεδιασμό με την ελληνική κλάση Κίμων. Αν και εξωτερικό το νέο πλοίο του Παρισιού μοιάζει πανομοιότυπο με τις ελληνικές φρεγάτες που ναυπηγούνται στο Λοριάν, η Amiral Ronarc’h φέρει ελαφρύτερο οπλισμό από την φρεγάτα Κίμων και τις υπόλοιπες της ομώνυμης κλάσης.

Amiral Ronarc’h: Η Πρώτη Γαλλική FDI

Όπως και να έχει η Amiral Ronarc’h είναι μία πολύ σημαντική φρεγάτα για το γαλλικό πολεμικό ναυτικό. Είναι η πρώτη της υπερσύγχρονης κλάσης FDI που προορίζεται για χρήση στον στόλο της χώρας και ήδη έχει εντυπωσιάσει ξένους στρατιωτικούς ειδικούς και παρατηρητές. 

Το παρουσιαστικό της, όπως και των ελληνικών αντίστοιχων πλοίων, είναι πραγματικά εντυπωσιακό, κυρίως εξαιτίας του φουτουριστικού σχεδιασμού που φέρει το σκάφος. 

Συγκεκριμένα, η Amiral Ronarc’h εξαιτίας της μεγάλης χωρητικότητάς της σε όπλα και αισθητήρες, παρά το σχετικά μικρού μεγέθους κύτος και πλήρωμά της.

Εμείς να σας ενημερώσουμε πως το νέο γαλλικό σκάφος ξεκίνησε και επίσημες δοκιμές θαλάσσης αυτήν την εβδομάδα, λίγο αφότου απέπλευσε από το ναυπηγείο της Naval Group στο Λοριάν της δυτικής Γαλλίας στις 7 Οκτωβρίου έτος.

Όσο για το όνομα της κλάσης, να ανακαλέσουμε πως FDI σημαίνει Frégate de Défense et d’Intervention, δηλαδή «φρεγάτες άμυνας και εμπλοκής». Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό αναμένεται να ναυπηγήσει 5 τέτοια πλοία για τον στόλο του, με πρώτο την φρεγάτα Amiral Ronarc’h που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2019.

Η δεύτερη φρεγάτα του προγράμματος για την Γαλλία ονομάζεται Amiral Louzeau και ξεκίνησε να ναυπηγείται τον περσινό Ιούλιο. Πολύ πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή και της τρίτης φρεγάτας, ονόματι Amiral Castex.

Παράλληλα με την ναυπήγηση των γαλλικών FDI στο Λοριάν βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατασκευή των 3 πρώτων ελληνικών σκαφών της κλάσης Κίμων: οι φρεγάτες Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων.

Βέβαια αυτήν την στιγμή όλα τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στην γαλλική Amiral Ronarc’h, επειδή πρόκειται για την πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική ολοκληρωμένη φρεγάτα FDI. Με τον προηγμένο της σχεδιασμό, μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμη περισσότερα για ην κλάση Κίμων.

«Η νέα φρεγάτα διαφέρει εξωτερικά από σχεδόν κάθε άλλο πολεμικό πλοίο επιφανείας που βρίσκεται σήμερα σε λειτουργία» σχολίασε η αμερικανική The War Zone.

 

Tags
Back to top button