Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Διευκολύνσεις στη βίζα για Ρώσους πολίτες αποφάσισε το Κατάρ (βίντεο)

Οι Αρχές του Κατάρ αποφάσισαν να εφαρμόσουν ένα νέο σύστημα «βίζας κατά την άφηξη» για κατοίκους 37 χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Οι Αρχές εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Από τις 22 Ιουνίου 2017, η Γενική Διεύθυνση Υπηκοότητας, Συνόρων και Εξωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών του Κατάρ πρόσθεσε τη Ρωσική Ομοσπονδία στον κατάλογο των χωρών των οποίων οι πολίτες μπορούν να έχουν ταξιδιωτική βίζα διάρκειας ενός μήνα, της οποίας η έκδοση πραγματοποιείται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ στη Ντόχα. Οι Ρώσοι πολίτες που φθάνουν στη Ντόχα μπορούν να λάβουν θεώρηση εισόδου στο αεροδρόμιο, εφόσον έχουν διεθνές διαβατήριο που ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες από την ημέρα άφιξης, αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής, επιβεβαίωση κρατήσεων ξενοδοχείων στο Κατάρ και ποσό Χρημάτων που ισοδυναμεί με 1.500 δολάρια (σε μετρητά ή σε πιστωτική κάρτα). Οι συνοριακές υπηρεσίες του Κατάρ, η υπηρεσία ασφαλείας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ και τα γραφεία της Qatar Airways έχουν ήδη ειδοποιηθεί για τους νέους κανόνες εισόδου για τους Ρώσους υπηκόους.»

 

Η κίνηση δείχνει με σαφήνεια πώς τα πρόσφατα γεγονότα έχουν αλλάξει τη δομή των σχέσεων του Κατάρ με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις καθώς και τη σημασία των σχέσεων με τις δυνάμεις που εμπλέκονται στη γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή. Το Κατάρ ενισχύει τους δεσμούς με τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία και παραμένει σε αντίθεση με το μπλοκ που οδηγείται από τη Σαουδική Αραβία.

 

Την ίδια στιγμή, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η απλούστευση του καθεστώτος θεωρήσεων μεταξύ Ρωσίας και Κατάρ μπορεί να επιτρέψει σε κάποιους Ισλαμιστές του Κατάρ να απλοποιήσουν την επικοινωνία με τους «συμμάχους» τους στις νότιες περιοχές της Ρωσίας

 

 

Tags
Back to top button