Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Die Zeit: «Το 2018 περισσότεροι από 12.700 μετανάστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους από την Ελλάδα»

Στις άθλιες συνθήκες στους καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα, αναφέρεται σε άρθρο της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Zeit.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το 2018 περισσότεροι από 12.700 μετανάστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους από την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας. Μόνο τον Δεκέμβριο γύρισαν σχεδόν 800.

Οι επιστροφές έγιναν σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM). Ο ΔΟΜ προσφέρει στους μετανάστες ένα ταξίδι επιστροφής υπό την προστασία των αρχών ασφαλείας. Μάλιστα τους συνδράμουν με ένα ποσό από 500 έως 1.500 ευρώ για να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή στη χώρα τους.

Οι περισσότεροι -όπως αναφέρεται- επέστρεψαν στην Αλβανία, το Ιράκ, το Ιράν και τη Γεωργία.

 Επιπλέον, η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται εκτενώς στην πρόσφατη κριτική που άσκησε η ΜΚΟ Oxfam για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς, καθώς και στα κέντρα ταυτοποίησης και υποδοχής. Η Oxfam επέκρινε τις συνθήκες διαβίωσης των εγκύων γυναικών, των ασυνόδευτων παιδιών και των επιζώντων βασανιστηρίων στα ελληνικά hotspots. Εκατοντάδες ευάλωτοι άνθρωποι βρίσκονται στις παραγκουπόλεις των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, σε μεγάλο βαθμό αφημένοι στην τύχη τους, σύμφωνα με την έκθεση της Oxfam. Υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ζεστού νερού. Επιπλέον, οι χειμερινές βροχές μετέτρεψαν τους καταυλισμός σε λασπώδεις βάλτους.

Η Οxfam, όπως σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κράτη της ΕΕ να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους. Στη Μόρια ζουν δύο φορές περισσότεροι μετανάστες από ότι μπορεί να αντέξει ο καταυλισμός, ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της σε αυτή την πρόκληση, καθώς και ότι το ζητούμενο είναι να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο οι αιτούντες άσυλο στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Αλλά η διεθνής κοινότητα, εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να συμφωνήσει σε δεσμευτικές ποσοστώσεις για τον διαμοιρασμό των προσφύγων σε όλες τις χώρες. Η εκπρόσωπος του Κόμματος της Αριστεράς για τη μετανάστευση στο γερμανικό Κοινοβούλιο, Γκιοκάϊ Ακμπουλούτ, κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για απραξία και ζήτησε να κλείσουν τα hotspots (στα ελληνικά νησιά)».

Tags
Back to top button