Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διάβημα από την Λιβύη, «μαγκιές» από τα Σκόπια και τον Ράμα, υποκριτική χείρα φιλίας Ερντογάν, αναφορά στη Μεγάλη Ιδέα από Δένδια

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις έχουμε τις τελευταίες ημέρες καθώς πέρα από τις κινήσεις των Σκοπίων και τις αναφορές Ράμα σε Αλβανίδα Μπουμπουλίνα, η Τουρκία προσπαθεί να φέρει την Ελλάδα σε μια διαπραγματευτική κλίνη την ίδια στιγμή που εντείνει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα και μάλιστα με εγχώρια οπλικά συστήματα.

Η ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη έλαβε ρηματική διακοίνωση σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται νότια της Κρήτης, η οποία θα απαντηθεί τις επόμενες μέρες προσηκόντως από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών. Η Ελλάδα ακολουθεί πάντοτε και σε όλες τις ενέργειες της το διεθνές δίκαιο

Από μια γενική θεώρηση των εξελίξεων θα μπορούσε να πει κανείς πως η απάντηση ήρθε δια στόματος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, ο οποίος παρέστη σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, στις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την 160ή επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από τη φονική πτήση της Singapore Airlines - "Άνθρωποι εκτοξεύτηκαν στο ταβάνι"

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλώντας εκτός κειμένου αναφέρθηκε τόσο στον τουρκικό αναθεωρητισμό όσο και στην Ελληνική Μεγάλη Ιδέα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική Μεγάλη Ιδέα, όπως και το ιταλικό Risorgimento, είναι οι δύο ωραιότερες ιστορίες της εποχής του Ρομαντισμού. Και κατά περίεργο τρόπο συμπίπτουν και συντέμνονται στη θυσία του Λορέντζου Μαβίλη, «Γαριβαλδινού», στον Δρίσκο το 1912. Αυτά όσον αφορά το παρελθόν. 

 Όσον αφορά το μέλλον και τα διδάγματα που μπορούμε να έχουμε και να χρησιμοποιήσουμε, θα ήθελα να πω ότι, δυστυχώς, όπως ως Υπουργός Άμυνας έχω την ευκαιρία συχνά να επαναλαμβάνω, δεν έχουμε την ευτυχία της εθνικής ασφάλειας στην περιοχή γύρω από τα σύνορά μας. 

 Στον εγγύς μας ορίζοντα, τη στιγμή που σήμερα πανηγυρίζουμε την Ένωση, διεξάγονται δύο πόλεμοι. Όσο και αν τα νερά στο Αιγαίο είναι ήρεμα, απέναντί μας αντιμετωπίζουμε ένα σαφή αναθεωρητισμό. 

 Η προβολή, λοιπόν, του παρελθόντος μας στο μέλλον μάς υπογραμμίζει και το απόλυτο καθήκον μας, όπως οι πρόγονοί μας έπραξαν, να προασπίσουμε την κυριαρχία μας, την ανεξαρτησία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, το δικαίωμά μας να υπάρχουμε ανεξάρτητοι μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών».

Ο κ. Δένδιας παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος. 

Εν συνεχεία ακολούθησε εκδήλωση για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων στο εσωτερικό Περιστύλιο του Ανακτόρου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης έγινε διέλευση μαχητικών αεροσκαφών F-4 και ελικοπτέρων AH-64 Apache. 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια, όπου πραγματοποιήθηκε πτήση επίδειξης μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 της Ομάδας ΖΕΥΣ

Tags
Back to top button