Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβατά: Ανησυχία για τους υπεράριθμους παράτυπους μετανάστες

Παράτυποι μετανάστες μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα στη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά, αναφέρουν ο δήμαρχος της περιοχής αλλά και μέλη της Επιτροπής Κατοίκων. Η Επιτροπή Κατοίκων κάνει λόγο και για παρενοχλήσεις μεταναστών σε κατοίκους της περιοχής. Υπεράριθμοι οι μετανάστες στη δομή.


Προς νέα συνέλευση οδηγούνται οι κάτοικοι της περιοχής των Διαβατών, καθώς, όπως λένε, τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή από τη δομή φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, είναι πάρα πολλά.

Εντός των ημερών, όπως ανέφερε στο Sputnik το μέλος της Επιτροπής Κατοίκων, Χρήστος Πολυτίδης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση, ενώ, στις αρχές Φεβρουαρίου, προγραμματίζεται να γίνει η συνέλευση των κατοίκων.

Στην περιοχή των Διαβατών, που διοικητικά ανήκουν στο Δήμο Δέλτα, λειτουργεί από το 2016 κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Η δομή δημιουργήθηκε στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» και ήταν από τις πρώτες δομές, ως απόρροια της Ειδομένης, όταν είχαν συγκεντρωθεί εκεί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν στη βόρεια Ευρώπη.

Η δομή είναι ανοιχτού τύπου, δηλαδή είναι ελεύθερη η είσοδος και η έξοδος και, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά και μέλη της Επιτροπής Κατοίκων, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στη δομή, όπως λένε, μπαινοβγαίνουν άτομα που δεν είναι δηλωμένα και κατά συνέπεια ουδείς γνωρίζει τα στοιχεία τους.


«Σήμερα στη δομή φιλοξενούνται περίπου 1000 άτομα. Η δομή είναι ανοιχτή με ότι συνεπάγεται αυτό ειδικά το τελευταίο διάστημα με τους αδήλωτους μετανάστες που έρχονται. Αυτό είναι το πρόβλημα. Επιπλέον η δομή αυτή τη στιγμή φιλοξενεί παραπάνω άτομα από αυτά που μπορεί να φιλοξενήσει», δήλωσε στο Sputnik, ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

Την παραδοχή ότι, σήμερα η δομή φιλοξενεί μετανάστες και πρόσφυγες πάνω από τα όριά της, έκανε στο Sputnik και άτομο που εργάζεται στη δομή, επιθυμεί όμως να κρατήσει την ανωνυμία του. «Η δομή είναι πάνω από τα όρια της με συνεχείς ροές», είπε χαρακτηριστικά.

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι των Διαβατών, εδώ και καιρό, διαμαρτύρονται για την «ανεξέλεγκτη», όπως την χαρακτηρίζουν, «παρουσία μεταναστών στην περιοχή», καθώς όπως λένε, «αδήλωτοι μετανάστες πηγαινοέρχονται στη δομή «Αναγνωστοπούλου»».

Τον περασμένο Νοέμβριο, είχε πραγματοποιηθεί από τους «Ενωμένους Μακεδόνες» μπάρμπεκιου διαμαρτυρίας στα Διαβατά, ενώ, τον ίδιο μήνα, συστάθηκε η Επιτροπή Κατοίκων, η οποία και είχε διοργανώσει συνέλευση. Εκεί, τότε, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην περιοχή, ειδικά αφότου νυχτώσει, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι φοβούνται να μπουν στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ εξαιτίας των αδήλωτων παράτυπων μεταναστών που συρρέουν στην περιοχή.

Για παρενοχλήσεις και μικρά περιστατικά βίας σε κατοίκους της περιοχής, πάνω στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που πραγματοποιούν τα δρομολόγια της περιοχής, (σ.σ. 54) έκανε λόγο στο Sputnik, το μέλος της Επιτροπής Κατοίκων, κ. Χρήστος Πολυτίδης.

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι η ίδια. Το μόνο διαφορετικό είναι ότι στα Διαβατά υπάρχει παρουσία πλέον μονάδας της Αστυνομίας (ΟΠΚΕ) αλλά έχουμε πάλι έξαρση σε κάποια μικροαδικήματα, όπως επιθέσεις και παρενοχλήσεις σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Απλά, έχει εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση στο κέντρο των Διαβατών, εξαιτίας της παρουσίας της ΟΠΚΕ», είπε ο κ. Πολυτίδης.

Και πρόσθεσε:

Η Επιτροπή Κατοίκων ετοιμάζεται να συναντηθεί με τη δημοτική αρχή και στις αρχές του άλλου μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση κατοίκων, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί.

Tags
Back to top button