Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Διαψεύδει το Σκοπιανό ΥΠΕΞ τα περί κατασκοπείας της Σερβικής πρεσβείας- Σε διπλωματικό τέλμα οι δύο χώρες

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ προχώρησε στην επίσημη διάψευση των ισχυρισμών της κυβέρνησης του Βελιγραδίου περί «κατασκοπευτικής δράσης» εις βάρος της σερβικής πρεσβείας στα Σκόπια, που μάλιστα, οδήγησε στην ανάκληση της διπλωματικής αποστολής της Σερβίας, προκαλώντας αναταράξεις στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της χώρας του «ούτε είχε πρόθεση, ούτε έδωσε εντολές, ούτε τέλεσε κατασκοπευτικές δράσεις εναντίον κάποιας γειτονικής χώρας, περιλαμβανομένης της Σερβίας» και υπογράμμισε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.

Υπενθύμισε ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ «έχουν νιώσει τις συνέπειες της παράνομης παρακολούθησης των επικοινωνιών και γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό».

Όπως είπε, μόλις το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ ενημερώθηκε επίσημα, μέσω νότας, για την ανάκληση του προσωπικού της σερβικής πρεσβείας, ο ίδιος επιδίωξε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ωστόσο αυτός δεν απάντησε.

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό και από τις δυο πρωτεύουσες ότι πρόκειται να υπάρξει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σέρβου προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς και του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης.

Tags
Back to top button