Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαλύουν την ελληνική κτηνοτροφία-Η συμφωνία ΕΕ-Χωρών της Λ.Αμερικής φέρνει την “ Φέτα Αργεντινής”

Στην οικονομική καταστροφή θέλει να στείλει χιλιάδες Έλληνες κτηνοτρόφους η ΕΕ για τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur, με τις αντιδράσεις να αυξάνονται και από την ελληνική πλευρά λόγω της φέτας, και πιθανών άλλων προϊόντων.

Αν και η ΕΕ ανακοίνωσε ότι η συμφωνία της Ένωσης με Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη περιλαμβάνει  διασφαλίσεις

«Η προστασία της γεωγραφικής ένδειξης «Φέτα (Φέτα)» δεν εμποδίζει τη συνεχιζόμενη και παρόμοια χρήση του όρου «φέτα» από οποιοδήποτε πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένου του διαδόχου ή του εκδοχέα αυτούγια μέγιστο διάστημα 7 ετών από την έναρξη ισχύος της παρούσας συμφωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας συμφωνίας έχουν χρησιμοποιήσει αυτή η γεωγραφική ένδειξη με συνεχή τρόπο όσον αφορά τα ίδια ή παρόμοια αγαθά στο εδάφη της Αργεντινής, της Βραζιλίας και της Ουρουγουάης. ».

Ουσιαστικά για κάποια  χρόνια χάνουμε την αποκλειστικότητα του προστευόμενης ονομασίας  “φέτα”, κάτι που υ θα οδηγήσει σε χοντρό πλήγμα και σε οικονομική και πολιτιστική καταστροφή ενός αμιγούς ελληνικού προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι και στη συμφωνία της ΕΕ με τη Νέα Ζηλανδία , που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2024,  η φέτα δεν προστατεύεται για τα επόμενα  9 χρόνια όπως και ελιά Καλαμάτας, Κίτρο, Μαστίχα, Μαυροδάφνη, Κρόκος Κοζάνης, Μοσχάτο και Malvasia.

Γαλλία, Αυστρία και Πολωνία έχουν αντιταχθεί ρητά με τη συμφωνία αυτή, ενώ και η Ιταλία ετοιμάζεται να αντιδράσει και αυτή.

Μιλάμε για Τέσσερις χώρες που αντιπροσωπεύουν το 35% του πληθυσμού της ΕΕ σχηματίζουν μειοψηφία αποκλεισμού.

Τελειώνει η κτηνοτροφία και η αγροτιά στην ΕΕ-Έρχεται μεγάλη συμφωνία της Ευρώπης με χώρες της Νότιας Αμερικής για εισαγωγή εκατομμυρίων τόνων αγροτικών προϊόντων και  κρέατος

Σύμφωνα έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από αγρότες της ΕΕ που υποστηρίζουν ότι οι εισαγωγές αγροκτημάτων από τη Νότια Αμερική δεν πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η συμφωνία ετοιμάζεται εδώ και 25 χρόνια και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες ζώνες ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο, μόνο που χιλιάδες αγρότες στην Ευρώπη έχουν εξοργιστεί και ετοιμάζουν μαζικές κινητοποιήσεις, αφού δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους κτηνοτρόφους της Νότιας Αμερικής, οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες τους, χρησιμοποιούν αμφίβολης ποιότητας φυτοφάρμακα.

Με λίγα και απλά λόγια οι “εγκέφαλοι” των Βρυξελλών θέλουν να εξαφανίσουν τον Ευρωπαίο αγρότη, μέσα σε αυτόν και τον Έλληνα αγρότη, που παλεύει με την ακρίβεια και την κρατική αδιαφορία να επιβιώσει, για να προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή ελληνικά προϊόντα.    

Η ουσία είναι ότι η ΕΕ, κόβει τις χρηματοδοτήσεις σε Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους, έκλεισε τα εργοστάσια ζάχαρης στην Ελλάδα, χρηματοδοτεί την καταστροφή των σκαφών των ψαράδων, κά, για να εισάγει όλα αυτά τα αγαθά, από χώρες που ενδεχομένως να μην πληρούν τις υγειονομικές και άλλες προϋποθέσεις, που η ίδια η Ένωση έχει θεσπίσει για τους πολίτες της γηραιάς Ηπείρου. 

Tags
Back to top button