Η ομιλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και Νομπελίστα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, διακόπηκε αρκετές φορές από διαδηλωτές που τον κατηγόρησαν για εγκλήματα πολέμου.
Περίπου 100 διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία του Χένρι Κίσινγκερ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα, κατάφεραν να μπουν μέσα στο χώρο που διεξαγόταν η εκδήλωση και επιτέθηκαν φραστικά στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και βραβευμένο με Νόμπελ πολιτικό, λέγοντας ότι είναι εγκληματίας πολέμου και κατηγορώντας τον για γενοκτονία.
Η διαδήλωση με τίτλο «Οι εγκληματίες πολέμου είναι ανεπιθύμητοι στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης» στηλίτευσαν τον ρόλο που έπαιξε ο Κίσινγκερ στην αμερικανική πολιτική έναντι της Χιλής, της Καμπότζης και στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, πραγματοποίησε ομιλία στο Πανεπιστήμιο για την επέτειο των 45 ετών από τότε που του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης.
Οι διαδηλωτές που κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα, διέκοψαν την ομιλία του Κίσιγνκερ αρκετές φορές και εκτόξευσαν προσβολές σε βάρος του. Μέλη της ασφάλειας, τους έβγαλαν τελικά από την αίθουσα.
«Είσαι υπεύθυνος για τη δολοφονία εκατοντάδων λατινοαμερικανών, μεταξύ των οποίων και μέλη της δικής μου οικογένειας», ακούγεται να λέει διαδηλωτής.
Άλλος τον κατηγορεί για γενοκτονία και πως είναι «εξίσου κακός με τους ναζί» και πως τα χέρια του είναι ματωμένα.
«Σου αξίζει να λογοδοτήσεις για τα εγκλήματά σου, που είναι εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σου αξίζει να πας φυλακή και να σαπίσεις στην κόλαση», φώναξε νεαρή διαδηλώτρια στον Αμερικανό πρώην διπλωμάτη.
Ο Κίσινγκερ παρέμεινε σιωπηλός κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Υπενθύμισε πως υπήρξε διπλωμάτης κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, πως υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό, αγωνίστηκε στην πατρίδα του τη Γερμανία, πως ως Γερμανός εβραίος διέφυγε με την οικογένειά του το 1938 σε ηλικία 15 ετών. Επίσης, μίλησε για πλευρές της σύγκρουσης του Ισραήλ με την Παλαιστίνη, για την κυβέρνηση Τραμπ και για την τεχνητή νοημοσύνη.