Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Διαδικτυακός «πόλεμος» στην Τουρκία με φόντο Ερντογάν: #Tamam ή #Devam;

 

Διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ πολέμιων και υποστηρικτών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε από την Τρίτη στο Twitter, με… όπλα τα hashtags #Tamam και #Devam και με φόντο τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στη γειτονική χώρα.

Οι πολέμιοι του Τούρκου προέδρου επιδόθηκαν σε μπαράζ αναρτήσεων με την ετικέτα «tamam» («φθάνει» ή «αρκετά», στα τούρκικα), με αφορμή αναφορά του Τούρκου προέδρου, ο οποίος είπε σε προεκλογική ομιλία του ότι θα αποσυρθεί από τα πολιτικά πράγματα εάν το έθνος του πει «tamam».

Ωστόσο, οι υποστηρικτές του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος κυβερνά τη χώρα τα τελευταία 15 χρόνια, αποφάσισαν να αντεπιτεθούν και έστειλαν μαζικά μηνύματα στο Twitter με ετικέτα τη λέξη «devam» («κι άλλο», «συνέχισε», στα τούρκικα).

Η έκταση που έλαβαν οι αναρτήσεις, προκάλεσε την αντίδραση κυβερνητικών αξιωματούχων και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, που κατήγγειλαν «συνωμοσία».

Μάλιστα, η τουρκική κυβέρνηση υποστήριξε ότι τα μηνύματα στάλθηκαν από on-line bots που συνδέονται με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ και τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, κατηγορία που ο ίδιος απορρίπτει.

«Οι απόπειρες χειραγώγησης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεν οδηγούν πουθενά, πρόκειται για μάταιες προσπάθειες» σχολίασε εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και πρόσθεσε: «Θα δούμε ποια απόφαση θα λάβει το έθνος την 24η Ιουνίου. Προβλέπουμε ότι θα είναι "devam"».

Tags
Back to top button