Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Deutsche Bank: Πλήρωσε κατά λάθος (!) 28 δισ!

Λάθος σε μία πληρωμή ρουτίνας έκανε τον περασμένο μήνα η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank. Έστειλε 28 δισ. ευρώ σε χρηματιστήριο, στο πλαίσιο των καθημερινών συναλλαγών της σε παράγωγα. Αυτό, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

 

Το λάθος ανακαλύφθηκε γρήγορα και δεν υπήρξε κάποια οικονομική ζημιά. Η λανθασμένη μεταβίβαση συνέβη περίπου μία εβδομάδα πριν το Πάσχα, όταν η Deutsche Bank έκανε μία καθημερινή προσαρμογή ενεχύρων. Το ποσό, που ξεπερνούσε κατά πολύ αυτό που έπρεπε να εμφανισθεί, κατέληξε σε λογαριασμό του γραφείου συμψηφισμών του γερμανικού χρηματιστηρίου Eurex.

«Αυτό ήταν ένα λειτουργικό σφάλμα στην κίνηση ενεχύρων μεταξύ των κεντρικών λογαριασμών της Deutsche Bank και του λογαριασμού της στο Eurex». Αυτό, ανέφερε ο εκπρόσωπος της τράπεζας σε δήλωση που έστειλε με e-mail. «To σφάλμα αναγνωρίσθηκε σε λίγα λεπτά και στη συνέχεια διορθώθηκε. Εξετάσαμε διεξοδικά τους λόγους που συνέβη αυτό το λάθος και λάβαμε μέτρα για να αποτραπεί μία επανάληψή του».

Όμως, το επεισόδιο αυτό, εγείρει νέα ερωτήματα για τις διαδικασίες κινδύνου και ελέγχου της τράπεζας, σε μία εποχή που οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένους ελέγχους των εποπτικών Αρχών. Πρόκειται,  για μία ακόμη δύσκολη στιγμή για τη Deutsche Bank σε μία περίοδο που αλλάζει ηγεσία μετά την καταγραφή ζημιών για τρίτο συνεχόμενο χρόνο.

Το λάθος θα έπρεπε να έχει εντοπισθεί από έναν εσωτερικό μηχανισμό, γνωστό ως «bear-trap». Ο μηχανισμός αυτός καθιερώθηκε μετά από εσωτερικό έλεγχο στην τράπεζα. Ο έλεγχος έγινε καθώς υπήρξε ένα προηγούμενο λάθος με πληρωμές ενεχύρων τον Μάρτιο του 2014. Πάντως χαρακτηρίζεται εξαιρετικά συνήθιστο να συμβαίνουν τέτοιου είδους λάθη με ποσά 24 δισ. ευρώ.

πηγή: Bloomberg

Tags
Back to top button