Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: «Η Ελλάδα σταθερά δίπλα στην ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας»

Με εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, συναντήθηκε νωρίτερα  στα Τίρανα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην αλβανική πρωτεύουσα. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλης Κάγιος και ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χειμάρρας Διονύσης Φρέντης Μπελέρης. 

Τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, συνόδευαν στη συνάντηση η Πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα Σοφία Φιλιππίδου, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Θεμιστοκλής Δεμίρης και η διευθύντρια της διεύθυνσης χωρών Ν.Α. Ευρώπης του ΥΠΕΞ Ναταλία Καραγεώργου. 

Στην Αλβανία ο Νίκος Δένδιας - Συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας

Σύμφωνα με την ενημερωτική πύλη himara.gr, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, όπως η προστασία των περιουσιών, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο της Αλβανίας για την προστασία των μειονοτήτων. 

Στην συνάντηση υπήρξαν και αιτήματα προς επίλυση σχετικά με την πανδημία του COVID-19, με τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας να ζητούν την κατάργηση της προσκόμισης αρνητικού τεστ στα σύνορα καθώς και την επαναλειτουργία του τελωνείου στο Μαυρομάτι. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επανέλαβε πως: «Η Ελλάδα είναι σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία», ενώ υποσχέθηκε πως σ’ επόμενη επίσκεψή του, θα βρεθεί στην Χειμάρρα και το χωριό Βουνό, από όπου η οικογένειά του έλκει την καταγωγή της. 

Λίγο πριν αποχωρήσει από τα Τίρανα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο. 

Tags
Back to top button