Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δεν της κάνει το «Βόρεια Μακεδονία» της Σκοπιανής Εκκλησίας: Θέλει το «Μακεδονία»

Η Σύνοδος της (σχισματικής) «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ΜΟΕ) χαρακτηρίζει ως αντι-κρατική την πολιτική του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, και υπερασπίζεται το συνταγματικό όνομα  του κράτους, αναφέρει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Η Σύνοδος απευθύνει έκκληση προς τους κρατικούς θεσμούς να προστατεύσουν το Σύνταγμα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», το συνταγματικό όνομα, την ταυτότητα, τη γλώσσα και τον ενιαίο χαρακτήρα του κράτους.

Ήδη, από το 2017, υπάρχει απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, στην οποία αναφέρεται  ότι η ΜΟΕ υπερασπίζεται το κρατικό όνομα, την ταυτότητα, τη γλώσσα και την ενότητα της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο επικεφαλής της  Εκκλησίας, Στέφαν, καθώς και το σύνολο των μητροπολιτών, ακολουθούν, εδώ και χρόνια,  την πολιτική που κατεύθυνε στο VMRO-DPMNE, ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η τοποθέτηση της ΜΟΕ γίνεται εκ νέου, εν όψει του δημοψηφίσματος, όπου επιβεβαιώνει τις σταθερές της θέσεις, που αφορούν το απαραβίαστο του συνταγματικού ονόματος της «Μακεδονίας», τη συνταγματική ρητή αναφορά για τη ‘μακεδονική’ γλώσσα, τον ενιαίο χαρακτήρα της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ και την μη απόκλιση από την ‘μακεδονική’ εθνική ταυτότητα.

Tags
Back to top button