Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δεν «χορταίνουν» οι Τούρκοι με τα F-16 Viper και επιμένουν να πάρουν Eurofighter-Γκιουλέρ: Δεν αποδεχόμαστε το βέτο των Γερμανών

Η Τουρκία φαίνεται πως δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειές της να αποκτήσει το ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon, τουλάχιστον βάσει των νέων δηλώσεων του υπουργού άμυνας της Άγκυρας Γιασάρ Γκιουλέρ στο . Ο Γκιουλέρ πρόσθεσε ωστόσο πως το Βερολίνο συνεχίζει να εμποδίζει μία τέτοια πιθανή πώληση στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Σε ΣΟΚ το Πεντάγωνο! Οι Ρώσοι αναπτύσσουν πυρηνικό όπλο κατά δορυφόρων που μπορεί να «εξαφανίσει» όλη τη χαμηλή γήινη τροχιά

Δεν Φτάνουν τα F-16 Viper για την Άγκυρα

Όσον αφορά άλλα μαχητικά αεροσκάφη αμερικανικής παραγωγής, ο Γκιουλέρ είπε πως δεν ξέρει που θα καταλήξει το ζήτημα των F-35 για την Τουρκία. Υπενθυμίσει στον δημοσιογράφο του CNN Turk πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς στην Τουρκία, φυσικά αναφερόμενος στο μαχητικό KAAN της TAI. 

Σε μία αναπάντεχη δήλωση, ο πολιτικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόκτηση του αμερικανικού μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 από την ελληνική πολεμικό αεροπορία, λέγοντας συγκεκριμένα πως «η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ». Πρόσθεσε βέβαια πως «άποψή μου είναι ότι το F-35 δεν απειλεί από μόνο του την Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος».

Τι Λένε οι Ειδικοί

Ειδικοί από την TurkDef εκτιμούν πως η Τουρκία αναζητά και άλλα μαχητικά αεροσκάφη, πέρα των εκσυγχρονισμένων F-16 Viper Block 70 που λαμβάνει από τις ΗΠΑ και φυσικά πέρα από τα εγχώρια μαχητικά KAAN πέμπτης γενιάς τα οποία θα αργήσουν να γίνουν πλήρως λειτουργικά για την πολεμική αεροπορία του κράτους. Για αυτόν τον λόγο η Άγκυρα επιμένει με τα Eurofighter Typhoon. Τα βλέπει ως κρίσιμα αεροπορικά στοιχεία μέχρι να ξεκινήσει να επιχειρεί τα πρώτα μαχητικά KAAN της.

Βάζουν φωτιά στα «μπατζάκια» μας-Χούθι: Θα αρχίσουμε να χτυπάμε στόχους και στην Μεσόγειο

Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο άμυνας βλέπει φως στο τούνελ με την υπόθεση των Eurofighter. Η Γερμανία πρόσφατα έδωσε το πράσινο φως για πώληση του αεροσκάφους στην Σαουδική Αραβία μετά από άρνηση διαρκείας. Οι Τούρκοι ευελπιστούν πως το Βερολίνο θα αλλάξει σύντομα γνώμη και για το βέτο που ασκεί στην πώληση Eurofighter στην Άγκυρα.

 

Tags
Back to top button