Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

DefCon: Μπροστά στους δημοσιογράφους χάκαραν ένα Tesla (βίντεο)

Το DefCon είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο συνέδριο χάκερ στον κόσμο που φιλοξενείται κάθε καλοκαίρι στο Λας Βέγκας, όπου χιλιάδες χάκερ από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να μάθουν σχετικά με τα νέα τεχνολογικά τρωτά σημεία, τις κυβερνοεπιθέσεις και τις πιο πρόσφατες τεχνικές hacking.

Φυσικά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για έναν χάκερ που σέβεται τον εαυτό του δεν είναι άλλη από την παραβίαση του software ενός Tesla.

Στο φετινό (11-14 Αυγούστου) οι δημοσιογράφοι του newsauto.gr είδαν από κοντά πως αυτό δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και παρά τα σχετικά updates που γίνονται κατά καιρούς από την αμερικανική εταιρία υπάρχει πάντα το «παράθυρο» για έναν χάκερ να εισβάλλει στο λογισμικό ενός αυτοκινήτου.

Αυτό συνέβη μπροστά σε ανθρώπους της ίδιας της εταιρείας- με τον χάκερ να παίρνει ουσιαστικά όλη τον έλεγχο του Model 3 μέσω της autopilot και των υπολοίπων ηλεκτρονικών συστημάτων…

Φυσικά ο συγκεκριμένος νεαρός χάκερ που κατάφερε σε λίγο χρόνο να πάρει τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου, αύριο θα εργάζεται στην Tesla με μεγάλη αμοιβή και βασικό σκοπό, να φροντίζει με τις γνώσεις του να μην συμβεί αυτό σε κάτοχο Tesla…

Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα βίντεο που δείχνουν διάφορα ζητήματα γύρω από την εξ αποστάσεως δυνατότητα ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου και την εκκίνησή του. Ομως στο συνέδριο των χάκερ, αυτό που είδαμε ήταν εξοπραγματικό…

Στο παρακάτω βίντεο που έγινε για το πρακτορείο Bloomberg, ο Κhan δείχνει πως με ένα σχετικά απλό εξάρτημα, μπορεί πολύ εύκολα να υποκλέψει τον κωδικό του Tesla και στην συνέχεια να το ξεκλειδώσει και να φύγει.

Πριν από μερικούς μήνες ο 19χρονος David Colombo ισχυρίστηκε ότι εντόπισε ένα κενό ασφαλείας σε 25 αυτοκίνητα της Tesla (σε 10 χώρες), και ως εκ τούτου μπορεί να τα ελέγχει από απόσταση, τρομοκρατώντας τους αμέριμνους ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνυσε π[ως η διείσδυση στο σύστημα ελέγχου των οχημάτων δεν έγκειται σε κάποιο κενό ασφαλείας της Tesla, αλλά επιτρέπεται λόγω κάποιων λαθών των ιδιοκτητών.

Το θέμα είναι πως κάθε λογισμικό έχει την αδυναμία του και πως στο μέλλον θα δούμε όλο και περισσότερες περιπτώσεις με παραβιάσεις software ή ακόμη και πρόσθετα anti-virus και firewall λογισμικά.

 

Tags
Back to top button