Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δ.Αβραμόπουλος: Μίλησε στην SZ για το μεταναστευτικό

Για το μεταναστευτικό και την έκταση που πήρε μετά την έξαρση των δύο τελευταίων ετών, αναφέρθηκε σε δηλώσεις τους σε γερμανικό Μέσο ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρώπης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στη Süddeutsche Zeitung ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη για το μεταναστευτικό και παραδέχεται ότι όταν το 2014 ανέλαβε τα καθήκοντά του δεν φανταζόταν πως θα ήταν έτσι τα πράγματα. «Είναι τώρα η σημαντικότερη δουλειά στις Βρυξέλλες» υπογραμμίζει. Λίγο παρακάτω δηλώνει πως «η Ιταλία χρειάζεται την πλήρη υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων. Την πρόθεσή τους αυτή εξέφρασαν στην τελευταία τους συνάντηση στο Ταλίν και οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ». 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζει ακόμα πως η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει τη Λιβύη και προσθέτει πως θα «πρέπει να αναπτύξουμε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για ανοιχτούς δρόμους προς την Ευρώπη και για νόμιμη μετανάστευση. Η ΕΕ θα χρειαστεί μετανάστες στο μέλλον. Στην ΕΕ υπάρχει ήδη το σύστημα της μπλε κάρτας. Η Γερμανία είναι η πρώτη που το εισήγαγε… Θα πρέπει  να προσδιορίσουμε τις ανάγκες μας και για το λόγο αυτό έχουμε στείλει ήδη υπαλλήλους στις χώρες προέλευσης. Θέλουμε μια ελεγχόμενη ροή, όχι μια ανεξέλικτη ροή».    
Και τέλος ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει πως «η Ευρώπη είναι λιγότερο σε κίνδυνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σε σύγκριση με τη μετανάστευση και τις προσφυγικές ροές» και τονίζει πως θα πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης προσώπων εντός της ΕΕ.

Tags
Back to top button