Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Νατσιός: Η πολιτική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία αντί να εξημερώνει το θηρίο το αποθρασύνει - Δεν θα βάλουμε πλάτη

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή NEWSROOM του ΕΡΤNews και στους δημοσιογράφους Στέλλα Παπαμιχαήλ και Γιώργο Σιαδήμα, όπου με έντονη κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση, εξέφρασε τις ανησυχίες και τις θέσεις του κόμματός του. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Νατσιός κατήγγειλε τις πρακτικές που ακολουθούνται στα νομοθετήματα, ενώ αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Περνάνε τροπολογίες με ψιλά γράμματα εις βάρος του λαού»

Με λόγο άμεσο και χαρακτηριστικό, ο κ. Νατσιός περιέγραψε την πολιτική κατάσταση που, κατά τον ίδιο, χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια και έλλειψη λογοδοσίας. «Έχω παρατηρήσει ότι σε όλα τα νομοθετήματα θα χρησιμοποιήσω μία λέξη και ας μου συγχωρεθεί: υπάρχει πάντοτε μια κουτσουλιά», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας ότι περνάνε τροπολογίες και νομοθετήματα με ψιλά γράμματα, που λειτουργούν εις βάρος του λαού. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ΝΙΚΗ δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτές τις πολιτικές. «Όχι μόνο πλάτη δεν θα βάλουμε, δεν μας ενδιαφέρει αν πέσει η κυβέρνηση. Αυτό που στοχεύουμε είναι να αποκαλύψουμε αυτά τα πονηρά βήματα και να μάθει ο λαός πού ακριβώς αποσκοπεί η κυβέρνηση», τόνισε.

Κριτική στον Πρωθυπουργό και τη στάση του απέναντι στην αντιπολίτευση

Ο κ. Νατσιός άσκησε επίσης σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφερόμενος σε πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. «Ο κύριος Μητσοτάκης ουσιαστικά έδωσε ένα σόου», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός αγνόησε τον Νίκο Παππά, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και προτίμησε να δώσει έμφαση στον Νίκο Ανδρουλάκη ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον κ. Νατσιό, αυτή η τακτική είναι ενδεικτική της έλλειψης σεβασμού προς τους πολιτικούς αντιπάλους. Επιπλέον, επέκρινε τη ρητορική του κ. Μητσοτάκη για τον πατριωτισμό, σχολιάζοντας ότι «προφανώς επειδή δεν αισθάνεται πατριώτης, προσπαθεί να προβάλει σε εμάς ότι είμαστε της “φακής”».

«Η πολιτική του κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία οδηγεί σε αποθράσυνση»

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ επεσήμανε τις ανησυχίες του σχετικά με τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση. «Σήμερα με τους Τούρκους ακολουθούμε την ίδια καταστροφική πολιτική του κατευνασμού, που αντί να εξημερώνει το θηρίο, το αποθρασύνει», δήλωσε χαρακτηριστικά, επικρίνοντας τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς που θεωρεί ότι ενθαρρύνουν την επιθετικότητα της Τουρκίας. Ο κ. Νατσιός ανέφερε ότι το PKK και οι Κούρδοι υφίστανται μια «σιωπηλή και ύπουλη γενοκτονία» εδώ και δεκαετίες, και σχολίασε ότι οι αντιδράσεις των Κούρδων, που επιτίθενται σε στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας, δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές ενέργειες.

«Ας κάνει δημοψηφίσματα η κυβέρνηση να δούμε τι θέλει ο λαός»

Ο Δημήτρης Νατσιός κατέληξε τονίζοντας την ανάγκη για ενεργότερη συμμετοχή του λαού στα εθνικά ζητήματα μέσω δημοψηφισμάτων, ώστε να ακουστεί η φωνή των πολιτών. «Ας κάνει δημοψηφίσματα να δούμε τι θέλει ο λαός. Θέλει να συζητάμε με τους Τούρκους κάθε μήνα και κάθε εβδομάδα;» διερωτήθηκε, προτρέποντας για μια πιο δυναμική και πατριωτική στάση απέναντι στις εξωτερικές προκλήσεις.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να αντιστέκεται στις πολιτικές της κυβέρνησης, με κύριο στόχο την προστασία των εθνικών συμφερόντων και την ανάδειξη της αλήθειας στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Tags
Back to top button