Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Δ. Μάρδας: «Η διαπραγμάτευση θα κλείσει»

«Η διαπραγμάτευση θα κλείσει, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να απαλλαγούμε από όλη αυτή τη διαδικασία αυτού του διαχειριστικού οίστρου που έχει οδηγήσει την Ελλάδα, εδώ που την έχει οδηγήσει» τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος συμμετέχει στο Διεθνές Συμπόσιο για την ελληνική κρίση που διοργανώνει στην αυστριακή πρωτεύουσα το πανεπιστήμιο Webster.

«Δεν έχουμε τα αποτελέσματα σαφώς τα οποία θέλουμε, προσπαθούμε να αντισταθμίσουμε μέρος των αρνητικών αποτελεσμάτων με τη βοήθεια μίας σειράς από αντίμετρα, αλλά το ζητούμενο από εδώ και πέρα, για να απαλλαγούμε από αυτή τη σπείρα του θανάτου, όπως τη λέμε διαχειριστική σπείρα του θανάτου, είναι να δούμε πώς θα μπορέσουμε να σηκώσουμε την ελληνική οικονομία» προσθέτει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

Κατά την άποψή του, «εδώ χρειάζονται να γίνουν κάποιες κινήσεις γρήγορα, στρεβλώσεις που έχουν σχέση με οικονομικές ρυθμίσεις να παρακαμφθούν ταχύτατα και στο πλαίσιο μίας άλλης δυναμικής, η οποία πρέπει να αναπτυχθεί με πολύ υψηλές ταχύτητες, πρωτόγνωρες για τη χώρα, να επιδιώξουμε να απαλλαγούμε από το άσχημο παρελθόν μας».

Ο ίδιος υποστηρίζει, όπως σημειώνει -κάτι που τόνισε και στην εισήγησή του το μεσημέρι στο Διεθνές Συμπόσιο στη Βιέννη- ότι «ακολουθώντας τον μηχανισμό των ελεύθερων διακυμάνσεων του νομίσματος, δηλαδή έναν μηχανισμό που προτείνουν οι ένθερμοι υποστηρικτές της δραχμής, αυτός ο μηχανισμός δεν πρόκειται να μας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, έχοντας ως δεδομένο ότι η ελληνική οικονομία εκτινάχθηκε σε περιόδους όπου είχαμε πάντοτε σταθερές ισοτιμίες ή ήμασταν συνδεδεμένοι με ένα νόμισμα, το οποίο εξέφραζε μία σταθερή ισοτιμία, όπως είναι το ευρώ».

Όπως τονίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «από εκεί και πέρα, έχοντας υπόψη ότι δεν μπορεί να στηριχθεί η μεγέθυνση της χώρας πάνω στο νόμισμα, οι προτάσεις οι δικές μου έχουν σχέση με το τί μέτρα πρέπει να ληφθούν, έτσι ώστε να απογειωθεί η πραγματική οικονομία με τη βοήθεια άλλων μηχανισμών, πλην του νομίσματος».

Tags
Back to top button