Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Champions League μπάσκετ: ΠΑΟΚ-Νεπτούνας 82-73

Αντέχοντας στην αντεπίθεση της Νεπτούνας στην τέταρτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ νίκησε τους Λιθουανούς για τη 12η αγωνιστική του Champions League και πλησιάζει στην πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 82-73 τη Νεπτούνας στην Πυλαία για τη 12η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ μπάσκετ, με πρωταγωνιστή τον ΜακΦάντεν με 31 πόντους, και πλησιάζει στην πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης με 6-6 ρεκόρ κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου, η οποία ουσιαστικά είχε προκριθεί ήδη στην επόμενη φάση. 

Ο «Δικέφαλος» έφτασε στο +9 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τους 22 πόντους του Αμερικανού γκαρντ και στο +15 στην ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, όμως δέχτηκε σερί 7-0 στην αρχή της τέταρτης, αλλά βρήκε τις λύσεις μέσα στη ρακέτα, φτάνοντας στο +11 και παίρνοντας και τη διαφορά. 

Πλην του ΜακΦάντεν, σημαντική συμβολή είχαν και οι Σάιμπερτ και Κόνιαρης με 9 πόντους. Για τη Νεπτούνας, ξεχώρισε ο Ντριου με 31 πόντους. 

Τα τρίποντα του Ντριου έφεραν το 0-6 για τη Νεπτούνας, όμως οι περιφερειακοί του ΠΑΟΚ βρήκαν τις λύσεις και μείωσαν αρχικά 5-6 και απέκτησαν, στη συνέχεια, προβάδισμα, με +1. Με τη βοήθεια των ριμπάουντ, ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε 10-7 και 13-10 με τους περιφερειακούς να έχουν αναλάβει την υπόθεση σκοράρισμα. Ο ΜακΦάντεν έφερε το 16-12, όμως με σερί 4-0 οι Λιθουανοί ισοφάρισαν με τους Αμερικανούς τους και, έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 18-18. 

Τα τρίποντα της Νεπτούνας της έδωσαν ένα +8 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως ο ΜακΦάντεν με προσωπικό σερί 9-0, κυρίως από την περιφέρεια, έφερε το 29-28, με τα συνεχόμενα άστοχα σουτ των φιλοξενούμενων σε αυτό το διάστημα να φέρνουν εύκολα ριμπάουντ για τους παίκτες του «Δικεφάλου», που τους βοηθούσαν να φεύγουν σε αιφνιδιασμούς. Ένα 5-0 σερί της Νεπτούνας έφερε το 29-33, όμως ο ΜακΦάντεν ξανά με δικό του σερί έκανε το 34-33 και μετά με σερί δικό του 5-0 ο Χρυσικόπουλος έφερε το 39-33, αφού ο Γλυνιαδάκης ήταν άστοχος κάτω από το καλάθι. Με νέο 5-0 των περιφερειακών του, ο ΠΑΟΚ «έκλεισε» το ημίχρονο στο 44-35. 

Ο Μαργαρίτης με τους περιφερειακούς έφερε το +13 στον ΠΑΟΚ στην αρχή της τρίτης περιόδου, με τον «Δικέφαλο» να διατηρεί την υπεροχή σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, πλην των βολών. Η Νεπτούνας με 5-0 σερί μείωσε σε 51-43 και στο 53-45 ένα σερί 7-0 του ΠΑΟΚ με πολλές επιθετικές λύσεις και τον Κλάντον πρωταγωνιστή να μαζεύει τα ριμπάουντ, φτάσαμε στο 60-45 και το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 62-47 για τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου. 

Τα συνεχόμενα τρίποντα των Λιθουνανών μείωσαν σε 62-57, την ώρα που οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις από πουθενά και αστοχούσαν από όλες τις πλευρές του παρκέ, έχοντας να σκοράρουν για 5’ και καθόλου στην τέταρτη περίοδο. Ο Χρυσικόπουλος «ξεκόλλησε» τους συμπαίκτες του με το 64-57, με τους φιλοξενούμενους να έχουν βελτιώσει τη στατιστική τους και τους Θεσσαλονικείς να έχουν καταστρέψει τα ποσοστά τους, ιδιαίτερα στα ριμπάουντ. 

Ο Γλυνιαδάκης έφερε το 66-59 και ο Τσόχλας το 66-62, όμως με 4-0 σερί η Νεπτούνας μείωσε σε 69-66. Ο ΜακΦάντεν έκανε το 70-66 με μία βολή, ο Ντριου μείωσε σε 70-68 και ο ΜακΦάντεν με δύο βολές έκανε το 72-68. Ο ίδιος με μακρινό τρίποντο έκανε το 75-68 στα 35’’, ο Σάιμπερτ το 77-68, ο Μπελιάουσκας αστόχησε σε τρίποντο και ο Κλάντον πήρε το ριμπάουντ και το φάουλ που τον έστειλε στη γραμμή να κάνει το 79-68, «καθαρίζοντας» το ματς πριν το τελικό 82-73. 

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 44-35, 62-47, 82-73

Tags
Back to top button