Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Capital controls: Στο αρχείο η δικογραφία για την επιβολή τους

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη αμέσως μετά την επιβολή των capital controls τον Ιούλιο του 2015, όταν ιδιώτες και επιχειρηματίες κατέθεσαν αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών για τον περιορισμό στην κίνηση των κεφαλαίων, η οποία, όπως τόνιζαν, ήταν η αιτία για να περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση και να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Στις αναφορές περιγράφονταν μάλιστα κακουργηματικές ευθύνες σε βάρος όσων έλαβαν την απόφαση για τα capital controls, ενώ τους αποδίδονταν ακόμη και το ατιμωτικό αδίκημα της εσχάτης προδοσίας !

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργήθηκε υπό άκρα μυστικότητα, από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Πέτρου εξετάστηκαν μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οικονομολόγοι και συγκεντρώθηκαν έγγραφα από τις αρμόδιες αρχές. Τελικά, η υπόθεση οδηγήθηκε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων.

Tags
Back to top button