Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Brexit: Συνάντηση Μέι- Γιούνκερ σήμερα- Ελπίζει σε παραχωρήσεις της τελευταίας στιγμής η Βρετανίδα πρωθυπουργός

Τετ - α - τετ θα έχουν σήμερα οι Τερέζα Μέι και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σήμερα στις Βρυξέλλες, με κύριο θέμα της συζήτησης τους βεβαίως το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων του Brexit.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσμένει σε πιθανές παραχωρήσεις της τελευταίας στιγμής από την Ευρωπαϊκή πλευρά που θα της επιτρέψουν να επιστρέψει στο Λονδίνο και να περάσει τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο της.

Ενδεικτικές του κλίματος στις Βρυξέλλες είναι όμως οι χθεσινές δηλώσεις Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στη Στουτγκάρδη πως “Δεν υπάρχει αρκετός χώρος πλέον στη συζήτηση αυτή που να μας επιτρέπει να αναμένουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα”, εννοώντας πως η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα και ως εκ τούτου η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Υπό αυτό το πρίσμα συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες, γύρω απο το θέμα αγκάθι, τα Ιρλανδικά σύνορα. Υπάρχει όμως μια ενδιαφέρουσα παράμετρος, τι γίνεται στο σενάριο επέκτασης της ημερομηνίας του Brexit, μεταφέροντας την απο τις 29 Μαρτίου στο καλοκαίρι δεδομένων των Ευρωεκλογών;

Ο πρόεδρος Γιούνκερ έδωσε απάντηση, λέγοντας πως όντας μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβει μέρος κανονικά στις Ευρωεκλογές. Εδώ όμως ξεκινούν τα ερωτήματα:

Θα λάβει μέρος, θα βγάλει Ευρωβουλευτές οι οποίοι θα πάνε στις Βρυξέλλες και μετά απο μερικές εβδομάδες ή μήνες θα ξαναφύγουν; Οι έδρες των Βρετανών Ευρωβουλευτών έχουν ήδη κατανεμηθεί σε άλλα κράτη μέλη, τι θα γίνει θα τις πάρουν πίσω; Θα πάει κόσμος να ψηφίσει για Ευρωεκλογές με ορίζοντα διμήνου;

Σε όλο αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας οικονομικοί παράγοντες τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζουν για απαντήσεις και αποφάσεις. Ήδη η Βρετανική οικονομία δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, με πιο πρόσφατο θύμα του Brexit το εργοστάσιο της Ιαπωνικής κατασκευαστικής οχημάτων Honda, που ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών της στο ΗΒ και τη μεταφορά των παραγωγικών της μονάδων.

Tags
Back to top button