Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Brexit: Νέα αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας το φθινόπορο

Αισιοδοξία εξέφρασαν σήμερα για τις προοπτικές να υπάρξει μια συμφωνία για το Brexit αυτό το φθινόπωρο, επικαλούμενοι την πρόσφατη πρόοδο στο ζήτημα θεμάτων ασφαλείας και τη συνεργασία που θα τεθεί σε ισχύ αφού η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, τόσο Ευρωπαίοι όσο και Βρετανοί διαπραγματευτές.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε πως μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία εγκαίρως για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 18 και 19 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, αν και πρόσθεσε πως μπορεί επίσης να υπάρξει μια καθυστέρηση μέχρι τον Νοέμβριο.

Μετά τις τελευταίες συνομιλίες του με τον Μπαρνιέ, ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε πως είναι «πεισματικά αισιόδοξος» και «πεπεισμένος όσο και πριν, αν όχι περισσότερο», ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Αμφότεροι δήλωσαν πως σημείωσαν πρόοδο όσον αφορά τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, που περιλαμβάνει και την ανταλλαγή δεδομένων.

«Η ασφάλεια της Ευρώπης είναι η ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Ράαμπ σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Μπαρνιέ δήλωσε πως στα ανεπίλυτα ζητήματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων γεωγραφικοί προσδιορισμοί, ο ρόλος του κορυφαίου δικαστηρίου της ΕΕ στην παρακολούθηση της εφαρμογής της συμφωνίας, η συνεργασία στο πλαίσιο της Euratom και η προστασία των δεδομένων.
 

Tags
Back to top button