Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Brexit: Καμία προνομιακή μεταναστευτική μεταχείριση για πολίτες της ΕΕ

Σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και που εκπονήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης, η Βρετανία δεν θα παρέχει προνομιακή μεταχείριση σε πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δικό της σύστημα μετανάστευσης μετά το Brexit.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Μετανάστευσης (MAC), ένα ανεξάρτητο σώμα που συμβουλεύει την κυβέρνηση σε θέματα μετανάστευσης, ανέφερε επίσης ότι η Βρετανία θα πρέπει να διευκολύνει τους εξειδικευμένους εργαζόμενους να μεταναστεύουν αντί αυτούς με χαμηλά προσόντα.

«Προτείνουμε τη μετάβαση σε ένα σύστημα στο οποίο όλη η μετανάστευση είναι αντικείμενο διαχείρισης χωρίς προνομιακή πρόσβαση για τους πολίτες της ΕΕ», ανέφερε η MAC σε μελέτη, που της ανατέθηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος στην αγορά εργασίας από την αποχώρηση από την ΕΕ και να διατυπωθούν προτάσεις για το σύστημα μετανάστευσης μετά το Brexit.

Η MAC ανέφερε ότι αυτό θα ήταν πιθανόν μόνο εάν η μεταναστευτική πολιτική δεν περιλαμβανόταν στη συμφωνία της Βρετανίας για τη μελλοντική της σχέση με την ΕΕ.

Οι ανησυχίες για τη μετανάστευση αποτέλεσαν βασικό παράγοντα στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δεσμευθεί να δοθεί τέλος στην ανεξέλεγκτη ελευθερία μετακίνησης όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ένωση αλλά μέχρι στιγμής έχει δώσει λίγες λεπτομέρειες για το ποιοι κανόνες θα ισχύσουν.

Με περίπου έξι μήνες να απομένουν έως την ημέρα αποχώρησης, η Βρετανία δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συμφωνία διαζυγίου με τις Βρυξέλλες.

Εάν επιτευχθεί μια συμφωνία, η Βρετανία και η ΕΕ έχουν δηλώσει ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται, να ζουν και να εργάζονται στην ίδια βάση όπως έως σήμερα, έως το τέλος της μεταβατικής περιόδου τον Δεκέμβριο του 2020.

Tags
Back to top button