Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Brexit: Η ΕΕ ζητά από την Βρετανία να ξεκαθαρίσει τα οικονομικά

Η Βρετανία έχει μπροστά της μια προθεσμία δύο εβδομάδων ώστε να ξεκαθαρίσει τις οικονομικές δεσμεύσεις της, απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Μισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ, δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες απαιτούν απαντήσεις και "ειλικρινείς" δεσμεύσεις.
Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, επιβεβαίωσε ότι οι Βρυξέλλες απαιτούν κατεπειγόντως απαντήσεις και "σαφείς και ειλικρινείς" δεσμεύσεις εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης. Απάντησε με ένα απλό "ναι" όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν η Ευρώπη δίνει διορία δύο εβδομάδων στο Λονδίνο για να διευκρινίσει πόσα χρήματα σκοπεύει να δώσει με την αποχώρησή της από την Ένωση.
Μόνο υπό τον όρο αυτό οι άλλες χώρες θα μπορούσαν να δεχτούν, στη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, να ξεκινήσει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων. Σε αντίθεση με τις συνομιλίες που είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο, η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει και τη "μελλοντική σχέση" της ΕΕ με τη Βρετανία η οποία, από την πλευρά της, ανυπομονεί να συνάψει συμφωνίες για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμπορικές συναλλαγές της μετά το Brexit. 
"Θα πρέπει τώρα να προχωρήσουμε προς τα εμπρός για να περάσουμε στις συζητήσεις για τη μελλοντική μας σχέση" είπε ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit. Όμως ο Μπαρνιέ επέμεινε ότι "απόλυτη προτεραιότητα" για τις Βρυξέλλες είναι να εξευρεθεί αρχικά μια συμφωνία για τα τρία "ακανθώδη ζητήτημα": τον "λογαριασμό" που θα πληρώσει η Βρετανία, το θέμα των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στη χώρα αυτή και το ζήτημα της επαναφοράς των συνόρων μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Tags
Back to top button