Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρέθηκε πανάρχαιο ψυγείο μπύρας στην Ελβετία

Οι ηδονές είτε σαρκικές είτε σχετίζονται με το φαγητό είχαν εξέχουσα θέση στην Ρωμαική Αυτοκρατορία , αν και οδήγησαν στην παρακμή της τελικά. Κάτι που αξίζει να αναφερθεί για τις γιορτές των Ρωμαίων είναι ότι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες μπύρας και άλλων ποτών.

Για χρόνια όμως παρέμενε άγνωστο πως διατηρούσαν τα αποθέματα μπύρας σε καλή κατάσταση. Το μυστήριο αυτό της συντήρησης μεγάλων ποσοτήτων μπύρας, λύθηκε μετά από αρχαιολογική έρευνα στην Ελβετία, κοντά στη σημερινή Βασιλεία. Εκεί Ελβετοί αρχαιολόγοι έφεραν στην επιφάνεια αρχαίο ρωμαϊκό ψυγείο, μέσα στο οποίο οι Αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν τη δυνατότητα να διατηρούν τα βαρέλια μπύρας που διέθεταν, για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.

Οι ρωμαϊκές εγκαταστάσεις βρέθηκαν από τον Απρίλιο στην περιοχή Augusta Raurica, που λειτουργεί και ως ανοικτό μουσείο και ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Peter-Andrew Schwarz του Πανεπιστημίου της Βασιλείας, τοποθέτησε μπύρα και άλλα προϊόντα, διεξάγοντας ένα πείραμα. Τρεις μήνες μετά, η μπύρα είχε διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση και ο ίδιος με τους συνεργάτες του την κατανάλωσαν, προκειμένου να γιορτάσουν την ανακάλυψή τους.

Οι αποθήκες αυτές εντοπίστηκαν περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Βασιλεία. Η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι οι Αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο διατήρησης τροφίμων και ποτών σε διάφορα σημεία, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους ανά πάσα στιγμή.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε την κάλυψή τους με χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ακολούθως τα σκέπαζαν με άχυρο, ώστε να διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εκτός από μπύρα, σε ανάλογες εγκαταστάσεις διατηρούσαν προϊόντα ευπαθή στη ζέστη, όπως το κρασί, το τυρί και πολλά ακόμα. Είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα μελετά τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.


 

Tags
Back to top button