Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανικό Μουσείο - Ακτιβιστές «έντυσαν» με πορτοκαλί γιλέκο τη θεά Δήμητρα (βίντεο)

«Ηρθε η ώρα» να πληρώσει η Βρετανική αποικιοκρατία - Τα μέλη της Κοινοπολιτείας ζητούν αποζημίωση για τη σκοτεινή περίοδο της δουλείας (Βίντεο)


Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, δύο μέλη της εισήλθαν χθες το πρωί στις 10 π.μ. (ώρα Αγγλίας) στο Βρετανικό Μουσείο και έντυσαν το άγαλμα με ένα πορτοκαλί ανακλαστικό γιλέκο, τοποθετώντας δίπλα του ένα χάρτινο «συννεφάκι ομιλίας» με τη φράση «απλώς σταματήστε την πείνα».

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου το άγαλμα προέρχεται από ανασκαφές που πραγματοποίησε στην αρχαία Κνίδο της Μικράς Ασίας ο Βρετανός αρχαιολόγος σερ Τσαρλς Τόμας Νιούτον και αποκτήθηκε από το ίδρυμα το 1859.

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε στην εφημερίδα The Art Newspaper: «Το Βρετανικό Μουσείο σέβεται το δικαίωμα των άλλων ανθρώπων να εκφράζουν τις απόψεις τους και επιτρέπει την ειρηνική διαμαρτυρία στο χώρο του μουσείου, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος για τη συλλογή, το προσωπικό ή τους επισκέπτες. Αυτό το περιστατικό παραβίασε σαφώς τις κατευθυντήριες γραμμές μας για τους επισκέπτες και έθεσε τα αντικείμενα σε κίνδυνο να υποστούν βλάβη».

Στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση Just Stop Oil απαιτεί από το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεργαστεί με άλλους για να τερματιστεί η εξόρυξη και η καύση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα έως το 2030. Η δήλωση παραπέμπει σε πρόσφατη ανοιχτή επιστολή, που υπογράφεται από 44 εμπειρογνώμονες από 15 χώρες, προειδοποιώντας για την πιθανή κατάρρευση της Ατλαντικής Μεσημβρινής Ανατρεπόμενης Κυκλοφορίας, γνωστής ως Amoc, η οποία φέρνει ζέστη στο βόρειο Ατλαντικό - και τις δυνητικά «καταστροφικές» επιπτώσεις που θα είχε αυτό στη γεωργία σε μέρη της Ευρώπης. 

Tags
Back to top button