Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανική εφημερίδα: «Πρόκειται για τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία στην Αττική»

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η περιοχή στα δυτικά και ανατολικά της Αττικής, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνδρομή της Ε.Ε για να «πολεμήσει» τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν αφήσει εκτός από νεκρούς και 150 τραυματίες.

Σύμφωνα με τοπικές αρχές, στο Μάτι εντοπίστηκαν δύο Δανοί τουρίστες μέσα σε μια βάρκα όπου επέβαιναν δέκα άτομα.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν είναι ευοίωνες για τις επόμενες ώρες: οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν δύσκολες για σήμερα, αν και αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

 

«Η ελληνική κυβέρνηση επικαλέστηκε τις συμφωνίες πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ζητήσει βοήθεια από την Ε. Ε.», γράφει η «Daily Mail». 

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι το ταμείο της Ελλάδας «αδειάζει» την ώρα που η χώρα κινδυνεύει και από νέες πυρκαγιές.

 

Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στη Σουηδία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, γράφει επίσης το βρετανικό δημοσίευμα.

Η εφημερίδα «Daily Mail» κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου. Η πλειονότητα των θυμάτων εντοπίστηκαν στα σπίτια τους ή στα αυτοκίνητα στο Μάτι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ  οι φονικές πυρκαγιές

Στον ιστότοπο του BBC, του δικτύου της βρετανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ήταν πριν από λίγο το πρώτο θέμα, υπό τον τίτλο «Τουλάχιστον 20 νεκροί στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» με λεζάντα, «Η κυβέρνηση ζήτησε διεθνή βοήθεια καθώς τεράστιες πυρκαγιές μαίνονται σε όλη τη χώρα».

Tags
Back to top button