Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία: Το ένα τρίτο των παιδιών χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς επίβλεψη

Το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 5 με 7 ετών στη Βρετανία χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς επίβλεψη και το ένα τέταρτο από αυτά έχει smartphone, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή μέσων (Ofcom).

Αν και το 42% των γονιών απάντησε ότι χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τα παιδιά του, το 32% δήλωσε ότι τα παιδιά τα χρησιμοποιούν μόνα τους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ofcom για τα παιδιά και τα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα αυξήθηκε το ποσοστό των γονιών που επεσήμανε ότι θα επιτρέψει στα παιδιά του να αποκτήσουν προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προτού φτάσουν στην ηλικία που αυτό επιτρέπεται (στο 30% από 25% πέρυσι).

«Αν και η ανησυχία των γονιών σε κάποια θέματα έχει αυξηθεί πολύ, η εφαρμογή των κανόνων μοιάζει να έχει περιοριστεί, εν μέρει λόγω της παραίτησής τους, καθώς θεωρούν ότι δεν είναι σε θέση να παρέμβουν στη διαδικτυακή ζωή των παιδιών τους», υπογραμμίζει η Ofcom.

Βρετανία: Αδιανόητο περιστατικό- Κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου σε επίσημη συνάντηση (!)

Την ώρα που η συζήτηση στη Βρετανία για τον τρόπο που θα πρέπει να ρυθμίζεται η πρόσβαση των παιδιών στις τεχνολογίες είναι έντονη, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά 5 με 7 ετών έχει αυξηθεί από πέρυσι – 38% έναντι 30%.

Αξιοσημείωτη αύξηση παρατηρείται στη χρήση του Whatsapp, του TikTok, του Instagram και του Discord, αλλά και των διαδικτυακών παιχνιδιών, με το 41% των παιδιών αυτής της ηλικίας να τα χρησιμοποιούν, έναντι 34% πέρυσι.

Περίπου το ένα τέταρτο των παιδιών ηλικίας 5 με 7 ετών έχουν smartphone, ενώ το 76% χρησιμοποιεί τάμπλετ.

Τα τρία τέταρτα των γονιών των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας που χρησιμοποιούν το ίντερνετ επεσήμανε ότι τους έχει μιλήσει για τη διαδικτυακή ασφάλεια (76%).

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 8 με 17 ετών έχει παρακολουθήσει στο διαδίκτυο ανησυχητικό ή βλαπτικό περιεχόμενο τους τελευταίους 12 μήνες, όμως μόνο το 20% των γονιών δήλωσε ότι τα παιδιά τους τους έχουν πει ότι είδαν κάτι που τα τρόμαξε ή τα ανησύχησε.

Τα κορίτσια είναι πιο εκτεθειμένα από τα αγόρια ίδιας ηλικίας σε βλαπτικές αλληλεπιδράσεις στο διαδίκτυο, είτε μέσω πλατφορμών μηνυμάτων (20% έναντι 14%) ή μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης (18% έναντι 13%).

Tags
Back to top button