Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία: Συζητείται το ενδεχόμενο στρατιωτικού νόμου για τυχόν ταραχές μετά το Brexit

Η νομοθεσία της Βρετανίας επιτρέπει την κήρυξη στρατιωτικού νόμου σε περίπτωση που προκληθούν ταραχές μετά από ένα Brexit, αλλά η κυβέρνηση δε σκοπεύει να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια, δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Υγείας.

Η Βρετανία έχει τη δυνατότητα να κηρύξει στρατιωτικό νόμο για να καταστείλει τυχόν ταραχές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, όμως η προσοχή της κυβέρνησης δεν επικεντρώνεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Η εφημερίδα Sunday Times, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους, γράφει σήμερα ότι η κυβέρνηση εξετάζει ποιες δυνατότητες έχει στη διάθεσή της αν η αποχώρηση από την ΕΕ οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή: μεταξύ αυτών είναι ο στρατιωτικός νόμος, η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και η χρήση του στρατού για την καταστολή των ταραχών.

Όταν ρωτήθηκε από τον Άντριου Μαρ του BBC αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο κήρυξης στρατιωτικού νόμου, ο Χάνκοκ απάντησε αρνητικά. Εξήγησε ότι κάτι τέτοιο επιτρέπεται από τη νομοθεσία, όμως η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δεν επικεντρώνεται σ' αυτήν την πιθανότητα.

Η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Ο Χάνκοκ είπε επίσης ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν ό,τι μπορούν για να μην παρατηρηθούν ελλείψεις στα φάρμακα από τυχόν καθυστερήσεις στα σύνορα, αν προχωρήσει η χώρα στην αποχώρηση χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Tags
Back to top button