Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία: «Πολύ πιθανό η Βόρεια Κορέα να στέλνει στρατιώτες στη Ρωσία»

Μετά τις ανακοινώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών της Νότιας Κορέας, αλλά και του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα (22.10.2024) ότι είναι πολύ πιθανό η Βόρεια Κορέα να έχει αρχίσει να στέλνει εκατοντάδες στρατιώτες στη Ρωσία, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Τζον Χίλι δήλωσε στην βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων ότι: «Σε μια ανησυχητική νέα εξέλιξη, είναι πολύ πιθανό τώρα να έχει αρχίσει η μεταφορά εκατοντάδων μάχιμων στρατιωτικών από τη Βόρεια Κορέα στην Ρωσία». Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια: «Βορειοκορεάτες στρατιώτες υποστηρίζουν τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας σε ευρωπαϊκό έδαφος, είναι τόσο σοκαριστικό όσο και απελπιστικό».

Η απάντηση της Πιονγιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα αρνείται ότι παρείχε στρατιώτες της στη Ρωσία, οι οποίοι θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ εκπρόσωπος της Πιονγκγιάνγκ στον ΟΗΕ έφτασε ως το σημείο να χαρακτηρίσει «αβάσιμη φήμη» τον σχετικό ισχυρισμό της Σεούλ.

«Όσον αφορά τη λεγόμενη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, η αντιπροσωπεία μου δεν αισθάνεται την ανάγκη να σχολιάσει αυτές τις στερεότυπες αβάσιμες φήμες», δήλωσε Βορειοκορεάτης εκπρόσωπος στη διάρκεια συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία διεξήχθη χθες Δευτέρα 21/10/2024, στη Νέα Υόρκη.

Οι ισχυρισμοί της Σεούλ «έχουν στόχο να αμαυρώσουν την εικόνα της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας και να υπονομεύσουν τις νόμιμες, φιλικές και συνεργατικές σχέσεις ανάμεσα σε δύο κυρίαρχα κράτη», πρόσθεσε.

Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στη Σεούλ για να του ζητήσει την «άμεση» αποχώρηση των στρατιωτών που εστάλησαν, σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση, από την Πιονγκγιάνγκ για να υποστηριχθεί η Μόσχα στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτός «υπογράμμισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα (…) δεν στρέφεται κατά των συμφερόντων ασφαλείας της Νότιας Κορέας».

Την ανάπτυξη Βορειοκορεατών στρατιωτών δεν έχουν επιβεβαιώσει ούτε το NATO ούτε οι ΗΠΑ, αλλά και οι δύο έκριναν ότι αν επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές θα πρόκειται για δυνητικά επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Tags
Back to top button