Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να πλήξει τις ακτές μας μέσα σε 6 μήνες»

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να πλήξει μέσα σε έξι μήνες τις βρετανικές ακτές με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, όπως προειδοποιούν Βρετανοί βουλευτές σε έκθεσή τους. 

Το καθεστώς της Βορείου Κορέας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορούσε να πλήξει τις βρετανικές ακτές με έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο μέσα σε διάστημα έξι έως 18 μηνών, υποστηρίζουν βουλευτές της Βρετανίας, όπως αναφέρει το δίκτυο BBC. 

Ωστόσο, η έκθεση της Επιτροπής Αμυντικής Επιτροπής των Κοινοτήτων διευκρινίζει ότι, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να δείχνουν ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να εξοπλίσει τους πυραύλους αυτούς με πυρηνικές κεφαλές.

Οι βουλευτές, οι οποίοι διενεργούν μελέτη για να εκτιμήσουν τον βαθμό απειλής τους από την πατρίδα του Κιμ, πρόσθεσαν ότι ένα, τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται «εξαιρετικά απίθανο».Επιπλέον, περιέγραψαν τον επικεφαλής της χώρας Kim ως «αδίστακτο αλλά λογικό».

«Είναι αδίστακτος, όπως και άλλοι κομμουνιστές δικτάτορες, αλλά είναι λογικός» και θα μπορούσε να «αποθαρρύνει τη χρήση πυρηνικών όπλων«, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση.

Συνολικά η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει έξι πυρηνικές δοκιμές και διαθέτει έναν βαλλιστικό πύραυλο που οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να πλήξει τις αμερικανικές ακτές. 

Στην έκθεση των Βρετανών βουλευτών εκφράζονται επίσης αμφιβολίες για το αν ο Κιμ θα κρατήσει την υπόσχεσή του, ότι προτίθεται να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.

Οι βουλευτές προειδοποιούν επίσης ότι η Βρετανία θα μπορούσε να γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

Tags
Back to top button