Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία: Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση ευθανασίας σε σκυλιά-ήρωες

Σάλος έχει προκαλέσει στη Βρετανία, η απόφαση των Άρχων για την πραγματοποίηση ευθανασίας σε δύο σκυλιά των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ένα λαγωνικό της βρετανικής αστυνομίας.

Ο Κέβιν και ο Νταζ είναι σκυλιά ειδικά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό εκρηκτικών, τα οποία έσωσαν «εκατοντάδες ζωές» συνοδεύοντας τους Βρετανούς στρατιώτες στις επικίνδυνες αποστολές τους στο Αφγανιστάν.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ντράιβερ τον αστυνομικό σκύλο που προστάτευε με απαράμιλλη αφοσίωση τους «συναδέλφους» του στο σώμα, κατά τις εφόδους τους σε στέκια εμπόρων ναρκωτικών και σε άλλα επικίνδυνα μέρη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η απόφαση για τη θανάτωση των πιστών σκυλιών ελήφθη επειδή και τα τρία είχαν εκπαιδευθεί να επιτίθενται υπό συγκεκριμένες συνθήκες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την «υιοθεσία» τους από οικογένειες και προσαρμογή τους σε μια ζωή ως κατοικίδια.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα βρετανικά έντυπα, πολλοί έμπειροι εκπαιδευτές σκύλων έχουν προτείνει να πάρουν στο σπίτι τους τα αφοσιωμένα τετράποδα, για να περάσουν κοντά τους το υπόλοιπο της ζωής τους.

Μέχρι στιγμής ωστόσο το αίτημά τους δεν έχει γίνει δεκτό από τον στρατό και το ραντεβού για τη θανάτωσή τους εξακολουθεί να ισχύει.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια αίτηση για τη σωτηρία των τριών σκυλιών που έχει συγκεντρώσει ήδη 19.000 υπογραφές. «Οι στρατιωτικοί σκύλοι μού έχουν σώσει αμέτρητες φορές τη ζωή. Τώρα έχουμε εμείς καθήκον να τους σώσουμε», εξηγεί ο  Andy McNab, πρώην σμηνίας της SAS και συγγραφέας, που ηγείται της εκστρατείας για τη σωτηρία των τετράποδων ηρώων.

Tags
Back to top button