Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανία: Δέχονται μονό 300 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αντί για 3.000 που σχεδιαζόταν αρχικά

Ο αριθμός απέχει πολύ από τα 3.000 παιδιά για τα οποία γινόταν λόγος όταν άρχιζε ένα πρόγραμμα υποδοχής την πρωτοβουλία για το οποίο είχε ένας κοινοβουλευτικός των Εργατικών, ο λόρδος Αλφ Νταμπς. Η κυβέρνηση πάντως δεν είχε αναφερθεί σε αριθμούς τότε, εν μέσω της κορύφωσης της κρίσης των σύρων προσφύγων στην Ευρώπη.

Ο υφυπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Γκούντγουιλ ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή ότι το σύνολο θα ανέλθει σε 350 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων «200 και πλέον παιδιών που ήδη μεταφέρθηκαν από τη Γαλλία δυνάμει του άρθρου 671» του νόμου για τη Μετανάστευση.

Πρόκειται για παιδιά τα οποία προέρχονται από τη λεγόμενη «Ζούγκλα» του Καλέ, τον τεράστιο καταυλισμό που διέλυσαν πρόσφατα οι γαλλικές αρχές.

«Θα ανακοινώσουμε έγκαιρα σε ποια βάση τα παιδιά θα μεταφέρονται από την Ευρώπη στο Ηνωμένο Βασίλειο», συνέχισε ο Γκούντγουιλ.

Ο Αλφ Νταμπς αντέδρασε έντονα: «τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει τους πρόσφυγες, θα ήταν επαίσχυντο το Ηνωμένο Βασίλειο να μιμηθεί την κίνηση και να κλείσει την οδό προς ένα ασφαλές καταφύγιο για τους ασυνόδευτους ανήλικους μερικούς μήνες αφότου άνοιξε», ανέφερε.

Υπενθυμίζοντας πως και ο ίδιος είχε την ευκαιρία να σωθεί από τους ναζιστικούς διωγμούς χάρη σε ένα πρόγραμμα αυτού του τύπου, ο Νταμπς, βρετανός εβραϊκής καταγωγής, έκανε λόγο για μια «φρικτή προδοσία προς αυτήν την κληρονομιά» της Βρετανίας εάν το Λονδίνο αποδειχθεί «ανίκανο να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει μια νέα γενιά προσφυγόπουλων».

Ο Γκούντγουιλ από την πλευρά του επισήμανε πως η Βρετανία θα συνεχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες, ανάμεσά τους 3.000 παιδιά και τις οικογένειές τους από καταυλισμούς σε χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία, ως το 2020.

Tags
Back to top button