Η βρετανική αστυνομία γνώριζε για τα περιστατικά παρενόχλησης από τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, τον μεγαλοϊδιοκτήτη του Harrods, τουλάχιστον μια δεκαετία πριν από τον χρόνο που έχει παραδεχτεί.
Το BBC αναφέρει ότι η μία νέα γυναίκα, η Σαμάνθα Ράμσεϊ, η οποία δεν είναι πια στη ζωή, μίλησε στην Μητροπολιτική Αστυνομία για την σεξουαλική επίθεση που υπέστη στα 17 της από τον Αλ Φαγέντ. Αυτό συνέβη το 1995, ενώ η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι οι πρώτες αναφορές για τον Αλ Φαγέντ έφτασαν το 2005.
Η οικογένεια της Ράμσεϊ υποστηρίζει ότι η αστυνομία αγνόησε τους ισχυρισμούς της.
Από την πλευρά της η Μητροπολιτική Αστυνομία ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν στα ηλεκτρονικά αρχεία της στοιχεία για την αναφορά της Ράμσεϊ. Ωστόσο, το 1995 οι αναφορές ήταν έγχαρτες και πολύ πιθανόν από τότε δεν έχουν ψηφιοποιηθεί.
Η μητέρα και η αδελφή της γυναίκας είπαν στο BBC ότι από την αστυνομία είπαν στη Ράμσεϊ ότι έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες κατά του Αλ Φαγέντ. Και οι δύο τους θεωρούν ότι αν είχαν κινητοποιηθεί οι αρχές θα είχαν σώσει πολλές γυναίκες από την σεξουαλική κακοποίηση.
Η Σαμάνθα Ράμσεϊ άρχισε να εργάζεται στο πολυκατάστημα το 1995, σε ηλικία 17 ετών, στο τμήμα των παιχνιδιών.
Γρήγορα την εντόπισε ο Αλ Φαγέντ που την κάλεσε στο γραφείο του, όπως είχε πει η ίδια στην εφημερίδα News of the World το 1998. Της έδωσε χαρτονομίσματα των 50 λιρών και της πρόσφερε θέσεις με καλύτερη αμοιβή.
Στην δεύτερη κιόλας συνάντηση της είπε ότι πρέπει να περάσει ιατρικό τεστ και της ζήτησε να πλυθεί με απολυμαντικό πριν της επιτεθεί σεξουαλικά. Τρομοκρατημένη και μέσα στα κλάματα έφυγε τρέχοντας από το γραφείο.
Η κοπέλα ανέφερε όσα έγιναν στον προϊστάμενό της, ο οποίος αναστέναξε και είπε «Άλλη μία», πράγμα που δείχνει ότι γνώριζε πως οι επιθέσεις του Αλ Φαγέντ ήταν συνηθισμένες.
Ο Αλ Φαγέντ, όταν τα έμαθε αυτά, την έκλεισε σε ένα δωμάτιο και της έβαλε τις φωνές, ενώ την απέλυσε επί τόπου. «Δεν θα πεις τίποτα γιατί ξέρουμε πού μένεις και την οικογένειά σου», την απείλησε.
Η Ράμεσεϊ πήγε στην αστυνομία που κατέγραψε όσα είπε. Λίγο ως πολύ της είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι, καθώς είναι «ο λόγος σου και ο λόγος του και αυτός είναι πολύ ισχυρός». Της είπαν μάλιστα ότι έχουν «μια στοίβα καταγγελίες» για τον Αλ Φαγέντ.
Μετά το περιστατικό, όπως λέει η οικογένειά της, η Ράμσεϊ έπεσε ψυχολογικά. Έχασε την εμπιστοσύνη της σε ανθρώπους και δυσκολευόταν να μείνει σε μια δουλειά, ενώ έκανε και μια απόπειρα αυτοκτονίας.
Η Ράμσεϊ σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό το 2007, σε ηλικία 28 ετών. Ο θάνατος ήταν κατά τις αρχές ένα ατύχημα, αλλά η οικογένεια πιστεύει ότι η γυναίκα ίσως έβαλε τέλος στη ζωή της.