Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Βραζιλία: 186 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες & τις κατολισθήσεις στην Πετρόπολις (βίντεο)

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν την Πετρόπολις της Βραζιλίας την περασμένη εβδομάδα, οι νεκροί έφτασαν τους 186. Παράλληλα, εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.

Από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις της 15ης Φεβρουαρίου στη Βραζιλία, τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει τα πτώματα «113 ανδρών και 73 γυναικών», ανακοίνωσε η αστυνομία. Από το σύνολο, «τα 33 θύματα ήταν παιδιά», κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις αρχές, 69 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο αριθμός τους έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, στο μέτρο που αναγνωρίστηκαν κάποια ακόμη από τα πτώματα και οικογένειες εντόπισαν δικούς τους σώους.

Πάνω από 800 άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους διότι βρίσκονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου συνέχιζαν χθες να φιλοξενούνται σε κέντρα προσωρινής διαμονής.

Πριν από μία εβδομάδα, μέσα σε μερικές ώρες, στην τουριστική πόλη περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια από το Ρίο ντε Ζανέιρο έπεσε βροχή με όγκο σχεδόν ίσο με αυτόν των κατακρημνίσεων ολόκληρου του Φεβρουαρίου κατά τον ιστορικό μέσο όρο.

Οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν δεκάδες σπίτια κατασκευασμένα σε πλαγιές λόφων, ενώ οι χείμαρροι ξερίζωσαν δέντρα, ανέτρεψαν αυτοκίνητα, μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια.

Τους τρεις τελευταίους μήνες, η Βραζιλία έχει δοκιμαστεί από εξαιρετικά φονικά καιρικά φαινόμενα – στις πολιτείες Μπαΐα (βορειοανατολικά), Μίνας Ζεράις και Σαν Πάουλου (νοτιοανατολικά) –, με δεκάδες θύματα, που ειδικοί συνδέουν με την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Tags
Back to top button