Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ακρότητες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης - Ζητούν να δώσει… εξηγήσεις η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Σε θεσμικές ακροβασίες και μάχη διαδικαστικών χαρακωμάτων επιδίδονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να υποστηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας και να υπογράψουν κοινό αίτημα για άμεση διαβίβαση του πορίσματος στη Βουλή και σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη για τις αποφάσεις της. Αντίστοιχο αίτημα έχει ήδη καταθέσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. 
 

Στο αρχείο η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων - Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές


Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με δηλώσεις της ανέφερε έως «μετά από την πρόταση μου για σύγκληση της επιτροπής Θεσμών εκφράστηκε η ομόθυμη υποστήριξη από τα κόμματα που στηρίζουν την Δημοκρατία και την Διαφάνεια. Επικοινώνησα με τους κ.κ. Ανδρουλακη, Χαριτση, Κασσελακη, Κουτσούμπα, και όλοι συμφώνησαν ότι είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου. Κατατίθενται μέχρι την λήξη της ημέρας αιτήματα από τις πέντε ΚΟ προκειμένου να συγκληθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Να κληθεί η κυρία Αδειλινη» για να προσθέσει «ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής της Θεσμών. Μέχρι και την Παρασκευή παραμένει ανοιχτή η Βουλή. Να μην παίξουν καθυστερήσεις».

Το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης βασίζεται σε άρθρο του Κανονισμού της Βουλής που αναφέρει πως οι ακροάσεις προσώπων είναι υποχρεωτικές μόνο αν το ζητήσουν τα δύο πέμπτα (2/5) των μελών της επιτροπής. Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας διαθέτει συνολικά 27 μέλη εκ των οποίων τα 9 προέρχονται από τις ΚΟ των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και ΚΚΕ. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται ακόμα 2 από Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση, Νίκη ή Σπαρτιάτες για να συμπληρωθούν τα 2/5.

Πάντως, από την άλλη πλευρά κοινοβουλευτικές πηγές επισημαίνουν ότι ποτέ στο παρελθόν η Βουλή δεν έχει θέσει υπό την κρίση της δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα ανώτατων δικαστηρίων καθώς θα ισοδυναμούσε με κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών. Πέραν αυτού σημειώνουν ότι αίτημα για κλήση της κυρίας Αδειλίνη ή άλλου εισαγγελικού λειτουργού προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για δικαστικές αποφάσεις είναι μνα σύντομη καθώς ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει πως ανώτατοι δικαστικοί καλούνται να τοποθετηθούν «για θέματα που αφορούν σε λειτουργικά ζητήματα της δικαιοσύνης προς το σκοπό της ενίσχυσης της διαφάνειας».

 

Tags
Back to top button